Bröd

Dagobertmacka

kryddburken_dagobertmacka
En lunch som verkligen mättar! En rejäl dagobermacka med favoritfyllningen! Jag passade på att göra lite mackor efter Pågens senaste pressutskick. Brödet är från Pågens nya ”Gott & Nyttigt-märkta”. ”Javisst” med 22% fullkorn (mjukt grovbröd med fullkorn) Riktigt gott efter en sväng i brödrosten och sen på med favoritfyllning! Hur ser era Dagobert ut? Vad skulle du lagt på en sån här macka?

Såhär ser min Dagobert ut :
Rostat bröd (2 skivor)
Philadelfiaost på bägge skivorna
Ett rejält lager strimlad sallad
Rökt strimlat kalkonkött
Knaperstekt bacon (kallt)
Gul paprika i skivor
Rödlök i skivor
2 skivor jarlsbergost
Ett par varv med pepparkvarnen
Flingsalt

GOTT GOTT!!
Fler smörgåstips :
Tunnbrödsrullar med keso & skinkröra
kryddburken0000553

Grov smörgås med keso & grillad kyckling
kryddburken0000491

Grovt bröd med tonfiskröra

10 svar till “Dagobertmacka

  1. Love for Food skriver:

    Det ser fantastiskt gott ut! Det är när man ser såna bilder man nästan önskar att man inte gick på GI 😉 Men när jag ska unna mig något bröd så blir det rågkusar från Fazer (som är helt okej inom GI) med kalkon och Keso på, mumsigt!

  2. Mums! Vilka läckra mackor.

    Själv har jag och minsta tjejen njutit av vårfika utomhus i solen tillsammans med en kompis och hennes lilla kille. Underbart när man kan ta med maten ut =)

  3. Sofia skriver:

    Vilka lyxiga smörgåsar!
    Om jag får fantisera så skulle min dagobert smörgås ha machésallad, några rejäla skivor camembert, lite rökt kalkon och körsbärstomater. Kanske lite solrosfrön också. Nu blev jag hungrig…

  4. Gnopps skriver:

    Mmm, men tänk med foccatia-bröd istället!?

  5. Frida skriver:

    Vilken härlig blogg! jag har kikat runt lite, och som den norrlänning jag är måste jag påpeka att pitepalt inte stavas med é, utan enkel e. Vi pitebor är petiga med sånt!

  6. Lena skriver:

    Mums!!!!!!
    Underbara smörgåsar!

    Ha en skön kväll!

    Kram Lena

  7. AnnLee skriver:

    Mmm… för god fyllning på den där mackan! 🙂

  8. carolina skriver:

    gott! pappas dagobert-mackor är lite annorlunda 😉 jag är uppväxt med kall pannbiff, skivad kall kokt potatatis, majonäs, ägg, kaviar, gurka…haha 😉

  9. Kalasgott skriver:

    Massor av smarriga mackor här.. ser så himla goda ut.. Mums!

  10. kakan skriver:

    Wow vilka maffiga mackor…man blir ju lätt hungrig när man tittar in här.
    Måste någ pröva någon av alla recepten=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.