Blogg-info

Kryddburken 2år!!

Kryddburken har blivit 2år!! Tiden går väldigt fort när man har roligt alltså! 
Tack alla ni trogna Kryddburkenläsare som hängt med sen starten och tack till alla nykomlingar! Det är superroligt att ha såna underbara läsare som ni! 
 
kryddburken0000777_tarta
Haha!! Vilken dag alltså… Tänkte ju att jag skulle baka en tårta till Kryddburken som fyller 2år nu i mars! HURRA HURRA!!! Det gick inte så bra… Min första tanke var en budapestrulle. Hittade ett recept med bara äggvita, nötkärnor och socker. Vitorna skulle vispas till hårt skum tillsammans med sockret och sedan skulle finhackade nötkärnor tillsättas! Bred ut och grädda på plåt i 20min! Det lät ju smidigt!

Efter 20 minuter i ugnen rann det fortfarande om bottnen… Väntade ytterliggare 20 min men likadant! Efter 1 timme och 10 min tog jag ut den. Fortfarande lite segkladdig men nu var jag tvungen att ta ut den för att ytan hade blivit ganska hård. Jag vände upp den upp&ner på bänken och skulle försöka lossa pappret, vilket inte heller gick… Efter några svordomar och en massa vatten på pappret så lossnar det till slut. Marängbottnen var ju ganska krackelerad vid det här laget men höll fortfarande ihop på grund av det sega i bottnen. Men att försöka rulla ihop till en fin budapeststubbe kunde jag glömma… 

Istället fick jag ta till plan B! Ta ut små rundlar av bottnen och göra en minitårta! Fyllde den med grädde & härliga hjortron! Inte den vackraste tårtan jag gjort, snarare den fulaste! Men jädrans så goood! 😀

kryddburken0000779_vispa_1
Marängsmet på gång!

kryddburken0000779_vispa
Nötkärnor… Slut! Tog mandel och skulle finhackade dem i matberedaren, tills den började ryka och motorn skar visst… Plan C… I med mandeln i en plastpåse och banka med kavel! Resultat ; Påsen sprack och mandelsnö i hela köket!! Gjorde ett nytt försök men la en kökshandduk över påsen innan jag började banka! Phhuu….

kryddburken0000778_marang
Bred ut smeten på plåt… Inte heller så svårt! Men vem sjutton påstår att en sån här botten bara behöver 20min i ugnen!?? Över en timme tog det! Det exakta receptet bryr jag mig inte om att skriva ut ens. Detta ska jag dock aldrig ge mig på igen!

Nu är jag duktigt less på att stå i köket och försöka lista ut ännu en plan, nämligen vad vi ska äta ikväll… Pratade precis med Nicke på telefon, han är på väg hem nu och han ska grilla hemmagjorda hamburgare! TACK!! Då passar det ju med lite coleslaw till som jag gjorde igår! Till helgen blir det mer tårtor, då fyller han nämligen år! Hoppas jag lyckas lite bättre då! 😀

Fler tårtor :

kryddburken00004064  kryddburken0000170

kryddburken0000655 kryddburken0000122

36 svar till “Kryddburken 2år!!

 1. roffekock skriver:

  Det verkar stora fester på G i ert område din Tårta ser god ut med sina gyllene hjortron och jag kan förnimma den lätt sega bottnen i min mun. Det ser ut som man får äta den på Indiskt vis alltså med händerna.*S*

  Hamburgare? Varför inte en Pannbiff m lök och en god sås och härliga mjöliga potatis.

  /rolf

 2. Helena skriver:

  Grattis kryddburken!
  Skönt ändå att se att du också misslyckas ibland! Marängtårtor är nog det svåraste som finns. Jag har aldrig lyckats med någon. Pinocciotårtan (som väl ändå är marängtårta till hälften) funkar men där tar det stopp. Om du har några idiotsäkra tips på hur man lyckas får du jättegärna tipsa om dem! Tack för en superbra blogg!

  Många hälsningar
  Helena

 3. Grattis till 2-årsbloggandet! Gillar din fina blogg mkt, men har inte läst från starten utan hittade den relativt nyligen.

  Nej, ibland blir det inte som man tänkt sig hi,hi(syftar på tårtan)men det är ju så det är…

  Njut av hamburgare ikväll istället, låter gott!

 4. lina skriver:

  Grattis Kryddis!!! Hoppas du fortsätter läääänge till med bloggandet, för du sprider härlig matinspiration!

  Jag tycker inte att tårtan blev ful. Charmig på något vis, och den ser så god ut med hjortronen!!!

 5. Camilla skriver:

  Ett stort GRATTIS till världsbästa Lindas Kryddburken på 2års-dagen!

  Förlåt…men jag kunde bara inte låta bli att le lite åt ditt tårtbakande idag. Mer fel kan det ju knappast bli..men resultatet ser ju jättesmarrigt ut ändå!

  Jag har aldrig någonsin misslyckats med Budapestrulle faktiskt. Den lättaste tårtan som finns ju! Du måste ha fått tag ett felaktigt recept. Så här ser mitt recept ut:

  .: Budapestrulle :.

  Botten:
  1½ hasselnötskärnor (ca 100 g – det går även bra med mandel eller att blanda valfria nötter)
  6 äggvitor (2 dl)
  3 dl socker
  1 dl vetemjöl
  2 msk kakao

  Fyllning:
  2 burk mandarinklyftor (Jag använde ICA:s 340 g/st )
  3 dl vispgrädde
  2 tsk socker
  2 tsk kakao

  Grädda i mitten av ugnen 15-20 min i 175º

 6. Natalie skriver:

  STORT GRATTIS KRYDDBURKEN!!!
  Måste kolla in dina tårtor om jag kanske orkar mig på att göra nån av dem på måndag då jag blir 32 år.

  KRAM

 7. Marie skriver:

  Hipp hurra för kryddburken/Linda idag 🙂

  Hoppas du orkar hålla på med din superfina blogg i många år till.

  Den är världsbäst!!

  Stor grattiskram fråm mig till dig

 8. Kalasgott skriver:

  Den ser faktiskt jättegod och söt ut tycker jag! 🙂 Väldigt gott med hjortron också kan jag tänka mig!

  Återigen, ETT STORT GRATTIS! 🙂

  Kram, Jennie.

 9. Kari skriver:

  Gratulerer med dagen! Jeg følger bloggen din hver eneste dag. Takk for alle flotte oppskrifter.

  Kari 🙂

 10. Wojtan skriver:

  Grattis till bloggen!
  Underbara tårtor du har lagat, jag är lika imponerad som alltid.
  Just nu ligger intervjuen med dig ute på min blogg. Kika gärna in!

  Åsa

 11. Fias kastruller skriver:

  GRATTIS! Ja, tiden går fort ibland! /Sofia

 12. elena cn skriver:

  Ett stort GRATTIS på bemärkelsedaen!!!
  Jag skulle inte ha något emot att få smaka på dagens tårta:)

 13. Anna skriver:

  Vilken härlig blogg med SÅ många bra recept!!!
  Kan man skriva ut enstaka recept?

 14. mimmismat skriver:

  Grattis på tvåårsdagen!

  Hjortron mums!

 15. KarinW skriver:

  Grattis grattis Linda!
  Tårtan blev ju superfin!
  Jag trodde att du alltid hade flyt i ditt kök men konsten är väl att kämpa på och inte vräka grejerna i soptunnan!
  Kram från mig/Karin

 16. Rebecca skriver:

  Åh vad underbart gott det ser ut och vilka härliga bilder.
  Hittade nyss hit för första gången via Wojtan
  och kommer definitivt hit fler gånger.
  Grattis på 2-års dagen.
  Hälsningar Rebecca

 17. Frida skriver:

  Gjorde förra veckan Budapest. Hade ungefär samma recept som Camilla längre upp, men utan kakao och en påse snabbmarsan istället. Blev lyckad om jag inte tappat tårtan när jag skulle vända den…:)

 18. smalandsmamma skriver:

  Grattis på Tvåårsdagen 🙂
  Förstår din frustration men säger som nån annan att det är skönt att även du misslyckas 😀
  Men god såg tårtan nog ut ändå, jag hade då gärna ätit 😉

  Nanna/Minama

 19. Proforma skriver:

  Grattis, grattis på 2-års dagen!!!
  Spelar ju egentligen ingen roll hur tårtan ser ut, huvudsaken är att den är god! Måste ändå säga att det faktiskt också SER GOD UT!
  Kram

 20. Lisa skriver:

  Den är ju jättefin och ser väääldigt god ut!!

 21. Lisa skriver:

  Men jösses!! Jag glömde ju det viktigaste, GRATTIS!!!
  Du ser.. dina underbara foton och smarriga recept ”kollrar” bort en =)
  Kram

 22. Gunilla skriver:

  Grattis på 2-årsdagen.
  Jag hoppas att det blir många fina födelsedagar för Kryddburkens del för det är en ju en superblogg du har med många läckra recept.Jag har testat flera stycken och de går hem allihop här hemma.Sen måste jag erkänna att jag skrattade ganska ordentligt när jag läste om din hemska dag i köket.
  Det är ju såna dagar som vi alla har ibland, men vi inte vill vara med om.Jag tycker din tårta ser både fin och god ut.

 23. Jess skriver:

  GRATTIS!! 🙂 Huvudsaken ar ju anda att tartan blev god, aven om den inte blev som du ville…:)

  Hoppas oxa som alla andra, att du fortsatter med Kryddburken laaaaaaaange!! Jag ar inne OFTA och letar inspiration och tar recept 🙂

  Jess

 24. Filibabba skriver:

  Grattis och tack för en underbar blogg! 😀

 25. Annelie skriver:

  Hahahaha,, Tack så hjärtligt mycké för uppgifterna du skrev om Photoshop.
  Men, jag fattade nada.. haha.
  Får be min kära man kika på vad du skrev, sånt fattar han mer.
  Tack för hjälpen i alla fall.

  Å du, ett stort rungade HURRA, HURRA, HURRA & HURRA i efterskott på bloggen´s 2-årsdag.
  Denna får du aldrig lägga ner,, du har alldeles för mycké att erbjuda.

  Ha det såååå underbart gött i helgen med din familj.. // Kramsi, Kramsi

 26. I Nadjas kök skriver:

  Ja må bloggen leva, ja må bloggen leva… Hipp hipp hurra! Ett stort grattis från mig!

  Många kramar från Nadja

 27. katarina skriver:

  grattis fina kryddburken på 2-årsdagen!

 28. Jessica skriver:

  Ett riktigt stort Grattis på 2-årsdagen!

  Tårtan ser riktigt smarrig ut trots dom små missödena, man måste ju ha såna dagar ibland med.

 29. AnnLee skriver:

  Grattis på 2-årsdagen!

  Tårtan ser ju smarrig ut trots att det inte blev som du tänkt dig! Jag tycker att det är superbra att du vågade visa/berätta om missöderna. Det är absolut ingen nackdel, snarare en fördel som visar på att vi alla kan misslyckas någon gång men att man inte ska kasta in handduken för det.

 30. kardemummagumma skriver:

  Grattis på 2 års dagen! 🙂 Tårtan ser ju god ut iaf… 😀

 31. Linda skriver:

  Grattis :o)!! Jag har precis hittat hit, men tänker återvända.

  Och jag log medkännande när jag läste om din tårta. Det hade lika gärna kunnat vara jag :o)

  //Linda

 32. Nina skriver:

  Grattis! Blev ju bra tillslut ; )

 33. Carro skriver:

  Grattis grattis sådär i efterskott !
  Och det är ju inte utsidan som räknas, det är insidan och din tårta såg då väldans smarrig ut ! 🙂
  Ha en superfin helg !

 34. Lena skriver:

  GRATTIS!!!!!!

  Kram Lena

 35. mormor mia skriver:

  hej linda..oh tårtan blev ju jättebra..hi hi kul,, kram mammma

 36. Louise B skriver:

  Stort grattis! Bloggen är underbar med alla härliga recept, en riktig inspirationskälla! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.