GI

Coleslaw

kryddburken0000775_coleslaw

Den amerikanska motsvarigheten till vår svenska råkostsallad har vi här! Fast detta är hundra gånger godare! Hur gott är det egentligen med råkostsallad? Inga kryddor, ingen dress, ingenting, bara torrt och menlöst smaklöst… Det absolut värsta råkost-sallads-minnet jag har är skolbespisningens som blandades ut med lingonsylt! Nej tack! Aldrig mer! Här kommer en klassisk variant på amerikansk colwslaw! Håller 1 vecka i kylskåp! Förvara smarta små portioner i plastpåsar till varje middag! Passar väldigt bra till grillat! Eller varför inte en hemmagjord hamburgare!

Det här behöver du :
1 l finstrimlad vitkål
2 morötter
½ liten gul lök
2 msk majonäs
1 dl crème fraiche
Salt & Nymalen svartpeppar
några droppar citron…

OBS : Satsen går att dubbla!

GÖR SÅHÄR :
Stoppa in vitkålshuvudet i en vanlig matkasse, fram med osthyvel och hyvla för glatta livet, det gör inget om det stänker nu! Använd INTE matberedare, det blir mycket godare såhär! Samla ihop en liter av vitkålen. Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet. Skala och riv den gula löken likadant! Blanda ihop med vitkålen i en stor skål.

Ta fram en liten skål och blanda ner övriga ingredienser i denna. Blanda sedan ihop allt med vitkål och morötterna.

Hickory rökiga hamburgare
kryddburken000083

Hamburgerbröd
april07-092.jpg

14 svar till “Coleslaw

 1. Jessica skriver:

  Håller helt med dig om att råkostsallad är rätt trist och smaklöst. Och varför tvinga i sig det när man med enkla medel kan förvandla den till något riktigt smarrigt. Din Coleslaw ser riktigt god ut.

 2. Niklas skriver:

  Coleslawen blir ännu godare med lite dijonsenap också. Ett lite tips bara. Eventuellt att ta lite socker också, om man tycker det blir för surt. Jag tycker dock inte det behövs.

 3. Sara skriver:

  En annan variant är att inte göra en så ”kladdig” cole slaw. Jag brukar blanda vitkål och morot (hälften vardera) med strimlad rödlök och nån matsked majonäs. Kryddar med salt, peppar, vitlökspulver och ev lite örtsalt (trocomare). Sen blandrar jag runt tills grönsakerna bara blir glansiga. Det är jättegott och kan absolut ätas med gott samvete då det är så lite majonäs.
  Men din variant är oxå himla mumsig, den gör vi på jobbet (jobbar i skolkök) och den är mycket poppis bland kidsen.

 4. Unga Morsan skriver:

  Jag ÄLSKAR coleslaw! Vi har en pizzeria i närheten som gör helt underbar coleslaw.. Muuuums.. det får nog nästan bli det till middag, tillsammans med någon god burgare. 🙂

 5. Lustattlaga skriver:

  ÅÅh, vad man blir sugen! 🙂

 6. Åhhh, nu blev jag ju jättehungrig! Såg ju så himla gott ut!!!

 7. Kalasgott skriver:

  Åt så mycket coleslaw när jag bodde i England för 2 somrar sedan och det slutade med att jag blev helt fast. Åt det till precis allt!! Så himla gott ju. Mums!

 8. Anna skriver:

  Läser din blogg med stor förtjusning, mycket gott och vackra bilder. Håller med om till fullo att råkostsallad rakt upp och ner inte är speciellt kul.Hemska skolminnen gjorde sig nu påminda, hur kunde man blanda i lingonsylt?? någonting så hemskt…men en riktig coleslaw är så god.

 9. Sofie Bennulf skriver:

  Åhhh jag älskar Coleslaw!! 😀

 10. Therese skriver:

  Nu står det en laddning klar i kylen till morgondagens jobbstart! Perfekt att ha färdigt att ta med till matlådan eller ställa fram till kvällsmaten 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.