Gratänger

Kycklingfyllda Canneloni

kryddburken0000767_canneloni
Haft en bra helg? Här har vi haft en riktig toppenhelg med underbart väder! Solen har skinit, vi har fejjat både ute och inne, fått en del ”måsten” gjorda och bara njutit av att få lite egentid tillsammans! Joline har sovit hos mormor lördag till söndag med lekkompis och bara busat och haft skoj! Mannen och jag helt allena, vad gör man då?! 😀 Vilar, pussas, grejjar och donar, vilar lite till, njuter av varann och bara ÄR…. Så härligt! Grillat korv har vi gjort i fin solnedgång och ikväll har jag lagat lite mat inför morgondagen och mannen har njutit av Discovery i TV-soffan! 😀 Imorgon är det måndag igen, jobb och en ny vecka framför oss! Visst är det underbart med helg alltså? Här kommer iallafall ett supersmarrigt recept på fyllda canneloni, eller fyllda ihoprullade lasagenplattor helt enkelt!

4 port (7-8st fyllda canneloni)
Det här behöver du :
8st färska lasagneplattor
700 gram kyckling innerlårfileér
1 finhackad gul paprika
2 vitlöksklyftor
1 tsk D´Elidas chilisås
2 msk citronjuice
1 tsk grillkrydda
Salt & peppar

Blanda med :
1 förp. naturell färskost (ca 200gram)
2 msk cremé fraiche
½ dl hackad persilja

GÖR SÅHÄR :
Strimla kycklingen och fräs på i stekpanna med lite olja. Stek lite åt gången så inte allt blir kokt istället. Finhacka paprika och vitlök och tillsätt i pannan tillsammans med kyckling. Droppa över chilisåsen, citronjuicen och krydda! Hit kan du förbereda om du vill göra detta nån dag innan. Kyl ner snabbt och förvara i kylskåp. Blanda kycklingfräset med färskost och hackad persilja, tillsätt 2 msk cremé fraiche och blanda ihop väl. Klicka ut fyllning på varje lasagneplatta (ca 4 msk på varje) och rulla ihop. Lägg upp i smord ugnsform. Häll över ostsåsen, strö över lite av den rivna osten och gratinera i ugn 200 grader ca 30-35 min.

Ostsås :
1 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt & peppar
1½ dl riven ost

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull, dra bort från plattan och vispa kraftigt ner vetemjölet till en jämn tjock pasta. Slå på lite mjölk och vispa. Ställ tillbaka på plattan och späd med mer mjölk under tiden såsen tjocknar. Salta och peppra. Tillsätt osten (spara ½dl till att strö över) och låt den smälta ner i såsen ca 2-3 min. Smaka av och ställ åt sidan så länge.

kryddburken0000770_kyckling
Strimlad kyckling av innerlårfileér. Frästa ihop med finhackad gul paprika, vitlök, chilisås och citronjuice. Kryddat med grillkrydda, salt & peppar.

kryddburken0000773_farska_lasagenplattor
Färska lasagneplattor är toppen ju! Perfekt till såna här ”rulla-ihop-rätter”!

kryddburken0000772_canneloni
Klicka ut fyllningen och rulla…

kryddburken0000771_canneloni
Alla rullar på rad!

kryddburken0000769_canneloni
Slå över ostsåsen!

kryddburken0000768_gratinera_canneloni
Strö över lite riven ost och gratinera i ugn ca 30-35 min i 200 grader.

kryddburken0000768_fyllda_canneloni
Färdigt! Servera med en krispig sallad på isberg, gurka, majs, vårlök och persilja! Smaklig Måltid! Ett tips för att ostsåsen inte ska droppa i ugnen är att göra en lite större form av aluminiumfolié och ställa formen i denna. Inget spill, inget kladd!

19 svar till “Kycklingfyllda Canneloni

  1. Katrin skriver:

    Jag har sneglat på lite olika cannelonis (och dreglat en del), det börjar nog bli dags att prova framöver. Dina ser jättegoda ut!
    Vad roligt att höra att ni haft en toppenhelg, det lät fantastiskt skönt:)

  2. Kalasgott skriver:

    Men vad gott! Har aldrig ätit cannelloni med kyckling i, så nu fick jag massor av ny inspiration! Det här ser ju faktiskt nästan för smarrigt ut! Tack för idéen, skall absolut testa! 🙂

  3. elena cn skriver:

    Det här vill jag göra. Det blir ju så gott mad kycklinglårfilé. Men vad är D´Elidas chilisås?? Finns den att köpa i vilken butik som helst???

  4. Elvira skriver:

    Åh det där såg ju jättemumsigt ut! Jag blir dock så trött på kändisarnas frosseri i glassar. Har du inget bra glassrecept man kan göra hemma?

  5. Anna skriver:

    Ojojoj så gott det ser ut!! Det är ju nästan lite farligt att gå in på din sida såhär tidigt på morgonen för nu kommer ju jag gå runt och vara hungrig hela dagen ju!! 🙂

  6. I Nadjas kök skriver:

    Du lyckas med det om och om igen….att få bilderna så underbart fina.

    Ha det gott!
    Nadja

  7. Skönt med såna helger. Vi har oxå haft en mysig helg med riktigt fint vårväder och fixande utomhus.

    Ser gott ut. Har bara gjort rullar med köttfärs förrut, ej kycklig. Bra tips.

    Ha en bra dag.

  8. Love for Food skriver:

    jotack min helg har varit toppen =) Mums dedär såg riktigt gott ut! gjorde något liknande för någon månad sen med massa ostsås och kyckling osv. jättegott blev de!

  9. Jessica skriver:

    Mmm, det där ser supergott ut. Sen är ju jag väldigt förtjust i philadelphia i mat och då kan det ju inte gå fel ;).
    Låter förresten som ni haft en toppenhelg, här har sonen varit magsjuk och gubben jobbat, inte så kul, men solen strålade iaf härligt igår och nog fick man lite vårkänslor.

  10. Jag dööör…så gott det såg ut då!
    Kul att ni haft en härlig helg!
    Magsjuka här så det kunde varit bättre!
    Hoppas på en bättre helg nästa!:D

  11. Annelie skriver:

    Mumsfillibabba vad detta ser gött ut. Ytterligare ett recpet jag har sparat.. :o))

    Du vännen, äré okej om jag länkar till din blogg-sida på min blogg..??
    Vill fråga dig innan jag gör det..

    Ha det bäst.. // Varma kramar Annelie

  12. Annika skriver:

    Så många recept jag lagat efter dig! Du är bäst alltså. Detta ser gott ut måste prova nån dag det med 🙂

    Kram

  13. Johanna skriver:

    Allt du gör ser så himla lätt ut. Cannelloni tycker jag ser svårtilllagat ut annars men nu fick jag ett helt nytt perspektiv på det hela. Heja Kryddburken! Du är en rätt skön krydda i vardagen du!:)

    **Måndagskram**

  14. Love for Food skriver:

    Hej! Jag har hittat så många olika goda recept, och så många fina matbilder här hos dig, jag undrar om det skulle vara okej om jag lånade några stycken till min blogg http://loveforfood.blogg.se ifall jag då alltid länkar till dig och talar om att jag hittade det hos dig? Ger ju dig lite extra reklam också =)

  15. KarinW skriver:

    Ha ha jag ligger lite efter dig för jag har gjort canneloni idag!KarinW

  16. Madde skriver:

    Till Elena. D´Elidas chilisås finns tyvärr inte att köpa i vilken butik som helst, men om du googlar på namnet så hittar du butikerna där den finns. Den går visst också att köpa online.

  17. Kinna skriver:

    Vilka underbara bilder du tagit! =)

  18. Detta blir min lunch för idag 😀
    Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.