Efterrätter

Choklad & Dumle Cupcakes

cupcakes, muffins, choklad, topping
Jag är nog en av dem som ALDRIG förut lyckats med muffins! Jo visst, jag kan baka muffins, men dom blir FULA! Dom blir inte höga, dom blir platta, sjunker ofta ihop i mitten och flyter ut i formarna och blir breda och tråkiga! Trots införskaffade muffinsplåtar så har det inte hjälpt! NU för första gången i mitt liv har jag lyckats!! Och dessutom UTAN muffinsplåt! Toppenfina, höga, härliga, ljuvliga, underbara muffins!! 😀 Gissa om jag är glad! Nu ska jag inte skryta mer om detta men tillhör du också skaran som inte fixar höga fina muffins så följ detta recept! Att inte vispa smeten har jag aldrig förut fattat! Allt ska bara RÖRAS ihop, snabbt och sen skjuts in i ugnen! Elvispen förblir orörd och man sparar ju dessutom en massa disk! Så himla enkelt det var egentligen…

Det här behöver du :
”Torra” :
4½ dl vetemjöl
2½ dl strösocker
1½ dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

”Blöta” :
150 gram smält smör (alt. 1½ dl flytande)
2 dl mjölk
2 ägg

Smaksättning :150 gram dumlekolor

GÖR SÅHÄR :
Värm smöret i micro några sekunder så det blir mjukt och låt svalna. Eller använd flytande margarin. Ta fram TVÅ bunkar. Ena bunken blandar du allt torrt i. (Mjöl + socker + kakao + bakpulver + salt, blanda väl)  och den andra blandar du det ”blöta” ingredienserna i. (Smör + mjölk + äggen, obs det ska inte vispas bara röras samman) Blanda sedan ihop de två bunkarna i en. Förslagsvis häller du ner de blöta ingredienserna i det torra. Smeten blir väldigt kompakt och trögflytande men det ska den vara! Hacka dumlekolorna och vänd ner i smeten. Skeda upp i stora muffinsformar. ca 8-10st. Fyll formarna till 3/4-delar! Ställ på plåt och grädda i 30 min 175 grader.

Topping :
50 gram rumsvarmt smör
4½ dl florsocker
1 dl kakao
100 gram philadelfiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop alla ingredienser med elvisp till en slät kräm! Spritsa! 😀

cupcakes, muffins, choklad, topping
Precis som amerikanska muffins!

cupcakes, muffins, choklad, topping

cupcakes, muffins, choklad, topping

cupcakes, muffins, choklad, topping
Och lite pärlströssel!

Fler recepttips med choklad från Kryddburken :

35 svar till “Choklad & Dumle Cupcakes

 1. alltså jag dör varje gång jag tittar in här. Så himla goda recept =)

 2. Carro skriver:

  Mums med muffins ! Tjusiga var dom också 🙂

 3. kardemummagumma skriver:

  Mums! Den såg lockande ut trots allt frosseri de senaste dagarna! 🙂

 4. Helen skriver:

  men gud så gott det ser ut.. hmm kanske nåt för barnkalaset om 3 veckor…

 5. Jennie/Kalasgott skriver:

  Oj vilka fina cupcakes du har bakat!
  Jag har faktiskt aldrig upplevt det problemet med att muffinsen blir platta etc..
  Vad roligt att du fick till det nu iaf!!
  De ser sååå goda ut! Hade mer än gärna mumsat på en till mitt kaffe nu! 🙂

 6. annsann skriver:

  Jag har kommit på att det till mångt och mycket beror på vilka formar man använder. Stabila formar med höga kanter ger så gott som alltid höga och fina muffins, gör man dem i ”vanliga” veckade muffinsformar flyter de oftare ut. Du har ju iofs använt veckade men de ser väldigt stabila ut, inte så sladdriga som en del är.

  Fina är de iaf och goda ser de ut att vara!

 7. lina skriver:

  Åh, vilka tjusiga godingar!!! Mina blir rätt ofta platta och fula också, men jag tycker det går bättre med muffinsform. Detta recept ska jag i alla fall spara och testa vid tillfälle!

 8. Unga Morsan skriver:

  Vilka godingar! Påminner lite om cupcakesen jag gjorde när Aurora fyllde 1 år. 🙂

 9. annamaria skriver:

  Åh så fina! Så gott med dumle i också.

 10. Lena skriver:

  Gud så mumsigt!
  Snart törs jag inte gå in på din sida mer ; )))

  Kram Lena

 11. Fias kastruller skriver:

  Vilka fina muffins, toppingen såg riktigt mumsig ut! /Sofia

 12. Välkommen in i cupcakes-världen. Det är faktiskt så himla kul att göra dessa små bakverk då man kan variera dom i det oändliga!

  Dumle är dundergott att ha i!

 13. Lena Svensson skriver:

  Vilka godsaker du lockar med , som vanligt. Ha en bradag
  Kram Lena

 14. Ebba skriver:

  Åååååh vad gott det ser ut. Måste. Stå. Emot!
  Fina bilder också, även om några gav lite märkliga associationer (för mig).
  🙂

 15. Josefin skriver:

  Tusan vad bra, jag misslyckas också alltid med muffins. Platta tråkiga skapelser! Nu ska här bakas 🙂

 16. Camilla K skriver:

  Åhh…hit går ju inte att gå in utan att bli sugen på både en massa mat och bakverk! 😉

  //Camilla K

 17. AnnLee skriver:

  Åh, vad läckert! Och vad duktig du är på att spritsa toppingen! Jag bakar sällan muffins för jag tycker att mina alltid blir brända i botten 🙁 Vad kan det bero på må tro?

 18. katarina skriver:

  vilka supersnygga muffins!!

 19. Anna skriver:

  Ooooo blev tipsad om just dessa cupcakes men jag har totalkraschat på hela bloggen nu o blir så inspirerad att jag inte kan vänta på att få testa recepten…

  Jag tänker lusläsa varenda inlägg nu!
  Hälsningar Anna

 20. Sundig skriver:

  Oj! Vilka fina cupkakes!

 21. elena cn skriver:

  Vad fina de blev! Jag misslyckas också alltid med muffins även om jag inte vispar. Andra sockerkakor går hur bra som helst men muffins är helt hopplöst. Nästa gång jag bakar (om några månader troligtvis) ska jag testa ditt recept:)

 22. KarinW skriver:

  Jag som precis skulle vila mig lite från allt chokladigt, ha ha det är bara att lägga ner det!
  Ha det fint Linda/KarinW

 23. Hege skriver:

  Oi, så gode de så ut! Hege

 24. Tojjan skriver:

  Hej!
  Jag har just lånat ett recept på pizzasallad av dig. Salladen blev så god, och jag vill därför tacka dig =)

  Dessutom, jag kommer att lägga ut receptet på min blogg i veckan, givetvis med källa du och din smakfulla blogg. Hoppas det är OK.

  Mvh
  Tojjan

 25. Anne skriver:

  Måste prövas, lyckas heller aldrig med muffins!

 26. jennie skriver:

  jag tänkte på det första gången jag såg bilden av dessa och nu jag kan inte låta bli att tänka på det. men med den där spritsningen ser de lite ut som en klick bajs i muffinsform. hemskt, jag vet.. ett annat munstycke på spritsen nästa gång kanske? :S
  chokladmuffins som är så gott.. nu blev jag hemskt sugen på att baka! mums..

 27. Ingela skriver:

  Hej!

  Provade ditt recept på cupcakes och dom blev så lyckade toppengoda också 🙂

 28. Katrin skriver:

  De ser sååå söta ut! Gott med Dumle…

 29. Mamma skriver:

  De smakar säkerligen väldigt gott. Men det ser ut som er hund har fått agera sprits med rumpan?

 30. Camilla skriver:

  Nu har jag just tagit ut dessa muffins ur ugnen. Måtte de kallna snabbt så jag får spritsa topping och provsmaka till eftermiddagsfikat! De ser jättefina ut trots att jag glömde köpa hem både dumlekolor och fint pärlströsssel!!
  Kram och tack för allt du delar med dig utav! //Camilla

 31. Blogg bakrecept skriver:

  Ser inte så dumt ut! Får testas här i hemmet.

 32. Stulna skriver:

  Dessa bakade jag igår och ska bjuda på idag på jobbet då det är jag som står för fredagsfikat. Hoppas på att de gör succé – även utan topping.
  Tack för en toppensida!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.