Färs

Köttfärspaj med galler

kryddburken0000720
Idag har jag gjort köttfärspaj av lite överbliven köttfärsås som fanns i kylen! Degen jag har gjort pajen på är mitt recept på pizzadeg, blir så mycket godare botten tycker jag! Receptet på degen räcker till 4 pajer, så jag halverade satsen och gjorde två pajer! Använd gärna en pajform med lös bottenplatta så kan du snyggt lyfta upp pajen på ett fat vid servering!

4 pajer eller 4 pizzor
Det här behöver du :
3/4 pkt jäst
4 dl vatten (37grader)
10 – 12dl vetemjöl
1dl olja
1 krm salt

GÖR SÅHÄR :
Rör ut jästen med fungervarmt vatten. Tillsätt nästan allt mjöl, olja och salt & knåda degen ca 5 min. Låt jäsa i bunke ca 25min före gräddning. Behöver inte jäsa på plåt sen.

kryddburken0000716
Pajen blir snygg och går lätt att lägga över på ett fat till servering om du använder en pajform med lös bottenplatta!

kryddburken0000719
Smörj formen med lite olja. Tryck sedan ut degen och upp mot kanterna.

kryddburken0000718
Fyll med köttfärsås, eller vad du nu har i kylskåpet! Skinka, purjo, ost, kyckling, ja vad som helst! Ca 2½ dl köttfärsås/form går det åt!

kryddburken0000717
Toppa med majskorn! Jag älskar majskorn! Rulla ut smala galler och lägg över pajen! Grädda i 225 grader ca 20-25min tills pajen fått fin färg! Lyft ur formen och låt svalna! Servera med en god sallad och en klick matyoghurt!

27 svar till “Köttfärspaj med galler

 1. Sophie skriver:

  Ser riktigt god ut =)

 2. Fröken Dill skriver:

  Vilken jättefin paj. Gallerpajer ser alltid så proffsiga och goda ut.
  Hälsar fröken Dill

 3. Mia B skriver:

  Ser gott ut! Jag brukar alltid göra pastagratäng på överbliven köttfärssås men nu kan man ju variera det lite med denna goda paj.
  Jag har också lagt in ett pajrecept i min blogg idag. =)
  /Mvh Mia.

 4. Jessica skriver:

  Åh, den där pajen ser ju hur god ut som helst.

 5. AnnLee skriver:

  Ser mumsigt ut! Vackert med gallret!

 6. Både vackert och gott! Paj tröttnar man aldrig på.

 7. Anna skriver:

  Oj, så proffsigt det ser ut… som hämtat ur en kokbok ju 🙂 Men du Kryddis… har du glömt bort mig? har ju inte hört ifrån dig på evigheter ju *ledsen i ögat* och jag vill ju veta så att allt är bra med dig ju?? Massa kramar!

 8. Carro skriver:

  Din paj var verkligen en fröjd för ögat och säkerligen för gommen med kan jag tänka mig 🙂

 9. lina skriver:

  Paj är ju underbart! Den ser väldigt god och proffsig ut!

 10. Lena skriver:

  Jag blir lika imponerad varje gång jag kikar in här!
  Vilken fantasi du har!!!!
  Så mycket otroliga recept!!!!

  Ha en skön kväll!

  Kram Lena

 11. Camilla & Thomas skriver:

  Hej! Oj, din såg också väldigt god ut. Va snygg den var! Vi älskar majs vi med 🙂

  Vi mår fint, känns som helgen närmar sig igen!
  Hoppas allt är bra ute på Öland med..

 12. Annelie skriver:

  Åååå.. TACK så hjärtligt för din kommentar på min blogg.. va glá jag vart..
  *sitter här med ett leende*

  Du är oxå en helmysig tjej, önskar jag kände dig IRL.. :o))

  Ha dé bäst och ta hand om dig och din familj.. // Kramar Annelie

 13. AnnLee skriver:

  Tack för din fina kommentar! Jo, jag tycker detta med bloggande är rätt så roligt ändå fast jag ju är rätt så nybörjare båda angående bloggande och fotografering. Mat har jag dock lagat så länge jag kan minnas 😀

 14. Hanna skriver:

  Ser underbart gott ut!

 15. Anna skriver:

  Åh, pizzadeg till paj. Vilken bra idé för mig som inte är vidare förtjust i vanlig pajdeg. Måste testa!

 16. Anna skriver:

  Hej!
  Tack för din kommentar på min blogg. Otroligt vilka fina bilder och läckra maträtter du har på din blogg. Ser inte fram emot Billys Pizza som jag hade tänkt äta till lunch.
  Ha det gott.
  Mvh Anna

 17. Kalasgott skriver:

  Men vilken snygg paj!! Alldeles perfekta rutor också! Ser supergod ut!

 18. Unga Morsan skriver:

  Ser jättegott ut! Helt perfekt 🙂 Hoppas allt är bra med dig! Kram /Jasmine

 19. Elinor skriver:

  MMM det där såg riktigt smarrigt ut. Vilken härlig blogg, hit kommer jag absolut komma fler gånger!. Tipsa gärna om nyttig mat också, det vore riktigt bra!

 20. Sandra skriver:

  proffsig blogg! 🙂

 21. Linn skriver:

  Tack för komplimangen. Vilken tjusig paj måste jag säga. Det måste jag ta och laga någon dag. Linn

 22. Elena skriver:

  Ser festligt ut!

 23. AnnLee skriver:

  Måste skriva här och tacka för inpsirationen! Idag testade jag att göra en variant av detta. Uteslöt gallret, fast det är ursnyggt och toppade istället med en massa riven ost… VOILA! En panpizza blev det! Funderar nu på att prova att göra köttfärspiroger (samma form som Gorbys) med degen. Degen var väldigt enkel att jobba med, beror nog på att det är 1 dl olja i den! TACK!

 24. Ida skriver:

  Åh herregud vilka goda recept jag hittade här 😉 Den där pajen såg supergod ut. Jag älskar paj. Måste även berömma dig för alla fina bilder. Det gör så mycket! Titta gärna in i min nyöppnade receptblogg och se om du hittar nåt gott 🙂 Ha en trevlig helg. Kram

 25. josla-Dyslexi skriver:

  God kväll jag kikade in hos dig. den ser Mums ute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.