Efterrätter

Päronpaj med Pecannötter

kryddburken00006161
En härligt dofande frukt & nötpaj såhär i juletider kanske inte sitter helt fel! Den här är lätt att göra går att variera med andra frukter eller nötter! Den bakade jag hos svärmor idag & det smakade gott till en kopp kaffe efter en långpromenad ute i snålblåsten! De sista julklapparna är nu inhandlade och alla större förberedelser är klara! Misslyckades dock rejält med knäcken igårkväll förresten! Jag hittade aldrig de vanliga knäckformarna när jag var i affären så jag köpte ischokladformar i papper, det måste ju funka tänkte jag! Men köp inte såna till knäcken kära ni! Det lossnar inte…. Knäcksmeten i sig blev perfekt men sitter som berg i formarna! Tur jag bara gjorde en halv sats. Idag har jag köpt riktiga knäckformar och ska nu koka ihop en ny laddning! Nu kan inget gå fel, hoppas jag! 🙂

Det här behöver du :
100 gram smör eller margarin 
2½ dl vetemjöl
1/4 dl strösocker
4 stora päron (väl mogna och mjuka)
2 dl pecannötter
4 msk råsocker (alt. strösocker)

GÖR SÅHÄR :
Blanda ingredienserna till pajskalet och låt vila i kylen ca 30min. Skala päronen och mosa hälften med gaffel och skär hälften i skivor. Tryck ut pajdegen i formen, häll på päronmoset och sedan päronskivorna. Toppa med grovhackade pecannötter och strö sist över lite råsocker! GRädda i 225 grader ca 25 – 30 min!

16 svar till “Päronpaj med Pecannötter

 1. annamaria skriver:

  Visst är det härligt när saker och ting börjar ”falla på plats”. Jag har precis kokt skotsk fudge – kondenserad mjölk, mörkt muscovadosocker och smör. Doftar lite skumt ska erkännas – vi får se när den stelnat. Nu vill jag önska dig och din familj en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!! jag vinkar till dig när jag är på andra sidan havet vid nyår!! Stor julkram!!!

 2. Hanna skriver:

  Åååh så gott!!

 3. mimmismat skriver:

  Ja, blåsigt har det varit även här idag. Nu är det lite knäckebrödsbak kvar innan vi tar kväll.
  Hoppas du får en fin och God Jul med din familj.
  Kramar!

 4. AE skriver:

  Japp klart jag skriver om dina recept, har ju fått mej att återfå lusten för matlagning – har ju till och med gett mej på att baka. Som kuriosa, sonen tog mej för pannan, frågade om jag hade feber och om jag behövde till sjukhuset. SÅ ofta bakar jag *ha ha*
  Och en som känner igen en akita när hon ser en… kan ju inte göra annat än att fortsätta göra reklam för din blogg, eller hur? 🙂 Fast han är egentligen en tunnis, fotot luras lite… han är väl bara mallig för att han överlevt badet!
  Ha en riktigt skön julhelg allihop!

 5. annsann skriver:

  Önskar dig en god och smakfull jul. Här ska göras knäck i morgon är tänkt, har som tur är riktiga knäckformar =) Idag har löksillen lagts in (recept i min blogg) och pepparkakshuset har monterats och dekorerats, fast det blev ju inte lika fint som dina! Måste köpa mig en riktig tyll till nästa år, använder bara spritspåse i plast och det blir lite klumpigt och kladdigt.

  Ha det gott!

 6. Jennie skriver:

  Verkar som en riktigt god paj det här! Med pecannötter och päron kan ingenting gå fel! 🙂

 7. elena cn skriver:

  Nu har min lilla 8-åring fått nys på din sida! Hon har bestämt att vi ska göra den här pajen:)

  Jag testade IKEAs isformar, du vet de som har formen av hjärtan, pilar m.m., när jag inte hade knäckformar. Det fungerade jättebra! Jag använde hjärtformarna och ett tips är att inte fylla dem ända upp till kanten, de blev liiiiite förstora att tugga omkring i munnen med.

  Jag önskar dig en underbar jul!

 8. Anna skriver:

  Mmmm, verkar vara en god och spännande paj. Den får nog bli avslutning på min kalkonmiddag som jag tänkte ha på annandag jul. Gillar att det dyker upp lite recept på pajer med päron, det finns så få av dom tycker jag. Jag vill även passa på att önska dig och din familj en riktigt God Jul.

 9. Pialotta skriver:

  Så himla gott i gott gott..
  Önskar dig en mysig Jul.
  Kram/Pialotta

 10. Camilla K skriver:

  God Jul till dig och din familj…och tack för kommentarer inne hos mig! Jag hoppas på att blogglusten ska återvända SNART! Kramar från Camilla i Motala

 11. Lena skriver:

  God Jul & Gott Nytt År!

  Kram Lena

 12. Palotta skriver:

  Myskul Jul o en stor Julekram:-)

 13. Beatrice skriver:

  Jättetack för pajreceptet! Den gjorde succé som eftermiddagsfika på julafton. Jag hade grubblat i 2 veckor över vad som skulle bjudas till julkaffet men när ditt recept dök upp var problemet löst =) Enkel att göra och såååå gooood. Rekommenderas å de varmaste. Nu tar vi en fika med sista smulorna =)

  Fortsatt trevlig julhelg.

 14. newbiecooking skriver:

  Ah, gud vad det ser gott ut!

  Emma

 15. Lotta skriver:

  God fortsättning önskar jag. Har suttit ett tag och läst din blogg men ej lämmnat några kommentarer förut,men nu måste jag det. MUMS säger jag bara om pajen den ser supergod ut den ska jag prova till nyår,tack för alla dina goda recept jag själv älskar att baka och laga mat .Men tyvärr vill inte mina leder riktigt längre så det blir sällan och lite då.Men din blogg kommer jag att fortsätta läsa//Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.