Fisk & Skaldjur

Underbart God Laxtallrik

kryddburken0000568
En god överrraskning av mannen som varit på resande fot med flyttlastbilen! Lyckligtvis körde de dessutom förbi ett rökeri!! Varmrökt, härligt saftig lax kom han hem med! Finns det nåt godare? Säger jag som inte gillar fisk (egentligen), men detta har jag nu lärt mig äta! Gud så gott alltså!! Egentligen behövs inga tillbehör, det räcker gott med att öppna papperpåsen och nypa sig en bit men nu skulle det ju bli middag till hela familjen! Jag blev lite förvarnad så jag hann fixa med lite tillbehör i lagom tid tills han kom hem! En härligt ljummen potatissallad som fått dressa sig i en god vinegrette med olivolja, citron, vinäger, lite örtkryddor & dill! En kall fisksås på cremé fraiche, majonäs, lite hackad rödlök, salt & peppar! Ägghalvor och en god machésallad!

kryddburken00005691
Imorgon blir det jobb fram till 14! Men när jag kommer hem ska här julpyntas, hängas upp stjärnor, stakarna ska upp i fönstren och gran-girlangerna rätas ut och ljusen ska i! Julgardinerna ska strykas och så ska jag köpa med mig lite fina blommor på vägen hem från jobbet! 


Trevlig helg denna första Advent alla mina underbara läsare!!

15 svar till “Underbart God Laxtallrik

 1. kardemummagumma skriver:

  Åååh jisses va gott!!! Laxen såg ortoligt god ut! Trevlig advent på er med!

  PS. Kom och tävla i min blogg vettja.. 😉

 2. Nadja skriver:

  Tack detsamma!

 3. Josefin skriver:

  Tack det samma 🙂

 4. Anna skriver:

  Så sjukt himla jättejättejättegott det ser ut!! Varmrökt lax är ju bland det absolut bästa som finns ju!! Men var är räkorna??? ;P Hoppas du får en superbra första advent Kryddis 🙂 Många kramar

 5. Natalie Haglund skriver:

  Tack det samma! Och tack för tips om att göra köttbullarna på plåt i ugnen…mina tidigare köttbullar har bara blivit katastrof!
  I helgen ska jag bjuda våra besökare på dina tunnbröds/skinksnurror…

 6. Jennie skriver:

  Gud så gott det låter! Lax är så smarrigt!

  Imorgon skall jag också jobba, fast mellan kl 05.30-10.00. Efteråt blir det julmarkad! Det skall bli så otroligt mysigt! Älskar julmarknader med lotterier, fika och allt annat som hör till!

  Även du får ha en riktigt trevlog första advent!
  Varma Hälsningar,
  Jennie.

 7. Maria wedin skriver:

  Trevlig advent. Imorgon ska jag och mina barn till vårat stora äventyrsbad som ligger i Örnskökdsvik. Vi har fått litesnö. Njut av helgen.
  Maria wedin. husum

 8. 29m2 skriver:

  Mmm, ser supergott ut. Trevlig advent!

 9. Solan skriver:

  Såå gott. Trevlig advent till dig också. Ha det gott//Solan

 10. Johanna skriver:

  Ha en underbar första advent:)

 11. Eva skriver:

  Googlade på jakt efter en trevlig första adventbild och fastnade för ditt foto. Och tur var det! Vilket underbart inspirerande blog du har. Både läckra recept och så underbara foton dessutom. Favvomärkte direkt och kommer att återkomma. Ha en skön advent!

 12. ungamorsan91 skriver:

  Oj, vad gott! Det är verkligen bland det godaste som finns.. Trevlig första advent! 🙂

 13. Anna skriver:

  Jag har lämnat en liten nominering till dig i min blogg, för att jag tycker verkligen om din blogg. 🙂 Trevlig första advent!

 14. ida skriver:

  Här i Quebec har jag precis ställt in första plåten med lussekatter (ditt recept såklart). Adventsstaken från IKEA är uppe och det doftar underbart. Trevlig första advent!

 15. KarinW skriver:

  Varmrökt lax är kalas det!
  Hoppas du haft en trevlig första advent!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.