Kyckling

Ugnsstekta Kycklingklubbor med Pasta & Citronsås

kryddburken0000557
Oj oj vilken dag vi haft! Vi åkte hemifrån tidigt i morse till ett planerat läkarbesök i Kalmar med lillkillen, allting gick bra trots en lite stressig morgon! Därefter ordnade vi barnvakt hos svärmor så vi kunde åka tillsammans med Dalton till veterinären! Lyckades få en akuttid tack o lov! Han har dragit på sig en skada i benet och hoppat på tre ben sen igår! 2½ timme tog det där med sövning och röntgen! Muskelfästena till skelettet var rejält inflammerade, hem och ordinerad vila + Rimadyl! Nästan samtidigt hade vi en tid till vårdcentralen till lilltjejjen som gått med hosta och feber i en vecka, ingen lunginflammation tack å lov men lite påvisad sänka och väldigt ansträngda luftvägar så det blev recept på Cocilana = Sova gott utan hosta!! Väl hemma igen är klockan sisådär halv sex… Vart tog denna dagen vägen?? Nåja, det kanske är bra att ha allt gjort på en gång så är det liksom överstökat! Man måste ju se positivt! Vår lilla snurriga Dalton har varit sövd ganska länge under röntgen så han är lite pipig och lite groggy, men vid gott mod! Skönt att han slipper ha så ont nu iallfall! Och att det inte var något värre, som pålagringar på armbågarna, de vill vi inte ha!! Här kommer iallafall dagens middagstips! Ungsstekta klycklingklubbor med pasta och citronsås! Väldigt gott!!

2 vuxna 2 barn
Det här behöver du :
4 stora klycklingklubbor (majskyckling)
2 msk olja
1 msk pressad citronsaft
1 tsk soya
1 tsk paprikapulver
2 tsk grillkrydda

GÖR SÅHÄR :
Tina kycklingklubborna om de är frysta. Blanda ihop olja + citronsaft + soya + paprikalulver + grillkrydda! Pensla kycklingklubborna med oljan och stek i ugnen på grillgaller eller på folié ca 30 min i 200 grader, höj temperaturen de sista 5 minuterna till 250 grader så får de fin grillyta! Pensla dom gärna några gånger under stekning! Känn efter så att kycklingklubborna är riktigt genomstekta innan du tar ut dom! Inget rosa kött, utan vitt kött som lätt lossnar från benen! Servera med pasta och en citronsås gjord på cremé fraiche eller turkisk yoghurt som du rör ut med lite citronsaft + salt & peppar! Smaklig Måltid!

Hemköp har billiga kycklingklubbor denna vecka! 14:90kr för 1 kg Majskyckling från Kronfågel! Passa på! (gäller om du har kundkort, annars 24:90kr)

8 svar till “Ugnsstekta Kycklingklubbor med Pasta & Citronsås

 1. Jennie skriver:

  Det där såg riktigt gott ut!
  Kyckling är definitivt en favorit hos mig! =)
  Mumsmums!

  // Jennie

 2. kardemummagumma skriver:

  Oh jisses vilken dag!!! Skönt att stupa i säng nu! Kyckling blir ju alltid en hit – jättegott! 🙂

 3. lillatrollet skriver:

  Lät som en slitig dag idag! Hoppas du får det lugnt nu!
  Det där lät riktigt gott minsann – till och med jag, som ogillar matlagning blir inspirerad av din blogg! Och då, då har du uträttat storverk ska du veta!!! 🙂

 4. ingegerd skriver:

  ja ibland blir det bara sådär crazy!!hoppas du får en bra dag imorgon!maten ser jättegod ut!

 5. Anna skriver:

  Hej hopp Kryddis! Vilken sjukhusdag ni hade! Men det kanske var bra att ta allt på en gång för nu kanske alla mår bra sen? 🙂 Ledig i helgen? Det är inte jag, jobbar lördag och sönag men är ledig idag så nu ska jag ut och springa i vintervädret (8 minusgrader och så snöar det lite – helt underbart att springa då) och sen åka ner till stan en sväng och se om jag hittar ngt kul 🙂 Ha en finfin dag!

 6. Nadja skriver:

  Ingen rolig dag det där. Hoppas ni alla blir bättre. Cocelana hjälper men den är stark som 17! När jag drack den ville jag bara sova och sova och sova…

  Nadja

 7. Jessica skriver:

  Oj, ingen rolig dag men nu ska väl alla förhoppningsvis vara på bättringsvägen.
  Kycklingen lät riktigt god.

  Jessica

 8. Åsa skriver:

  Mmums… lät och ser hur gott ut som helst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.