Fisk & Skaldjur

Klassisk Fisk i Ugn med Kall Äggsås

kryddburken0000550
En riktigt klassiker som dammas av! Enkelt och väldigt väldigt gott! In med fisken i ugnen en halvtimme, koka potatis och lite broccoli till. Rör ihop världens godaste kalla fisksås med hårdkokta ägg i! Njut!! Hela familjen tyckte om det och även jag! 🙂 Jag blir nog mer och mer förtjust i fisk ju äldre jag blir tror jag! Pappas specialité när jag var liten var den ugnsstekta rödingen, med nån citronsås tror jag! Då tyckte jag väl det var tjatigt för det var ofta fisk på menyn eftersom han fiskade den själv och frös in efter våra fjällenresor! Jobbigt att sitta å pilla med benen i fisken också, men när jag tänker efter så var det nog ganska gott ändå! Det var nog 20 år sen nu jag åt röding och jag skulle väldigt gärna vilja få tag på den fisken här nere i söder om det går. Måste kolla med fiskhandlaren i veckan tror jag! Jahapp, måndag imorgon! Det är andra veckan jag vabbar nu, men nu har bacillerna förflyttat sig från det ena barnet till det andra! Eländiga förklylningsbaciller alltså! Joline hostar å hostar å hostar… Jobbigt att somna när inte hostan ger med sig… Hoppas det blir lite bättre imorgon, annars får vi nog försöka få tag på en doktor och lite hostmedicin. Ha nu en trevlig söndagkväll alla mina goa läsare!

4-6 port
Det här behöver du :
800 gram sejfilé (2 frysta Findus fiskblock, sejfilé)
Smör + Flingsalt
½ pressad citron

GÖR SÅHÄR :
Tina fisken och dela sejfiléerna, salta med flingsalt på bägge sidorna. Rulla ihop dom med en liten klick smör i varje. Lägg i smord ugnsfast form. Pressa över en halv citron. Stek i ugn ca 25-30 min i 200 grader.

Äggsås :
4 hårdkokta ägg
1 burk cremé fraiche
1 msk majonäs
1 kruka dill
Några droppar citron
Salt + peppar

GÖR SÅHÄR :
Koka äggen och låt svalna. Finhacka dem sedan och blanda med övriga ingredieser. Smaka av med salt & peppar!

9 svar till “Klassisk Fisk i Ugn med Kall Äggsås

 1. kardemummagumma skriver:

  Ja säger ju det, fisk är GOTT! 😀 Stakkars små som måste va sjuka! Värsta tiden nu.. 🙁 Får hoppas vi klarar oss här! Trevlig kväll!!!

 2. Anna skriver:

  Hej hopp Kryddis! Skönt att du är tillbaka för jag har saknat dig!! Hoppas allt är bra trots förkyningar och allt? Här är allt finemang! Har varit ledig i helgen, varit på bio och sett nya Bond-filmen och käkat dundermonsterstark men god thaimat!! Din firre såg väldans god ut och jag måste nog nästan pallra mig iväg till affären någon dag här framöver och köpa hem lite sejfilé så jag kan laga den där rätten (fast egentligen vill jag mest ha äggsåsen.. ;P) Megakramisar!!

 3. Johanna skriver:

  Hejsan svejsan, hoppas helgen har varit till er belåtenhet:) du är utmanad i min blogg:)

 4. Pialotta skriver:

  Sej köpte jag i veckan, det är en verkligt god fisk … i stället för torsk. Ungarnas favorit från skolan sej i äggsås.. väldigt populärt här hos mig oxså.. Enkelt och gott:-)
  Kram o ha en fin dag på Öland.. här just idag skiner solen och det är så där -1 grad, som gjort för en promenad, men har man bestämt sig så… du vet de fönsterna behöver renas till lite;-) Fast solen skiner… ja vi får se hur de blir, i alla fall renare:-)

 5. 2anewlife skriver:

  Både jag pch barnen älskar fisk, så detta måste jag prova.

 6. Malin skriver:

  Gud, vad jag gillar den där ”back to basics”-grejen med fisk som sköter sig själv, en klassisk men enkel sås och just kokt potatis. Det är så underskattat att ibland hålla igen på smakerna liksom. Åt älggrytstek, kokt potatis, kokta ärter och morötter och hederlig sås förra helgen. Med lite gelé blev det värsta symfonierna i munnen 🙂

 7. ungamorsan91 skriver:

  Fisk är så hemskt gott! Äggsås är något som jag faktiskt aldrig testat, ska testa detta.

 8. josla-dyslexi skriver:

  Tack för tips om såsen till fisk.. det ska jag testa nästa gång..

 9. Johanna skriver:

  Usch så otrevlig du är:) 😉 Nej vars, du kör din stil, I like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.