Färs

Cowboysoppa med Klimp


Det här en en riktigt god vintersoppa som är riktigt uppskattad av de små i familjen! Enkel att tillaga och billig mat är det också! Klimp är en gammal favorit som mamma alltid gjorde till köttsoppan när jag var liten och det är ju såå gott! Har ett svagt minne av att denna soppa också lagades av viktväktarna för många herrans år sen, nyttig och fettsnål! Ta vad som finns i kylskåpet att ha i soppan, men grunden ska vara köttfärs, sen tycker jag det är gott med just morötter och potatis, men även rotfrukter passar fint och lök i någon form! Smaklig måltid! Den här soppan räckte till 2 vuxna och två barn, samt två matlådor!
 
Det här behöver du :
500 gram nötfärs
1 burk krossade tomater
3 potatisar
2 morötter
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1,2 liter buljong (vatten + 2 msk kycklingfond)
Grovmalen svartpeppar
Salt

GÖR SÅHÄR :
Skär potatis, morötter & rödlök i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Smält smör i en stor gryta och fräs på färsen så den får fin färg! Tillsätt krossade tomaterna, potatis, morötter, rödlök & vitlök. Slå på buljongen och låt allt få koka upp och skumma av soppan. Krydda med grovmalen svartpeppar och ev. salt! Låt soppan småkoka ca 10-15 min. Servera med klimp och ett gott bröd!


 
Klimp :
2 ägg
1 dl mjölk
4-5 dl vetemjöl
½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop ägg & mjölk! Rör ner mjölet lite i sänder så du får en slät smet, salta. Klicka ner små bollar med hjälp av två skedar i kokande vatten eller direkt i soppan, låt koka ca 5min.


Världen enklaste och mest uppskattade soppa av barnen! Skära potatis och morötter i bitar är perfekt för barnen att hjälpa till med maten också!

16 svar till “Cowboysoppa med Klimp

 1. Isa skriver:

  Soppan ska jag absolut göra! Den är helt i min smak och billig också, perfekt! klimpen hoppar jag däremot;-)

 2. Jennie skriver:

  Mums! Min gamlamormor lagade alltid kött och grönsakssoppa med klimp och jag håller med om att det är verkligen så himla gott!! 🙂

 3. josla-dyslexi skriver:

  den soppan ska jag gör . mums

 4. kardemummagumma skriver:

  Mmm, klimpar som är såå goda!!! Var verkligen länge sen vi åt köttsoppa här också…:)

 5. Anna skriver:

  Heeeeej där!!! Läget?? Den där soppan skulle jag ha tyckt om massor för köttfärssoppor hör till mina absoluta favoriter bland soppor ju och jag håller apselut med att potatis och morötter ska vara i 🙂 Dom dära klimpgrejerna skulle jag nog dock inte våga mig på för dom ser ganska farliga ut… fast det är klart… om du skulle äta lever så kanske kanske kanske jag skulle våga provsmaka en ;P

 6. ingegerd skriver:

  den ser verkligen god ut!måste testas!!jo jag har en fråga..jag gjorde din tårtbotten i helgen,allt blev bra men den blev lite hård..kan det va att jag gräddade för länge?men jag ska testa igen!=) ha en trevlig kväll!

 7. Malin skriver:

  Jag gjorde en liknande soppa för ett tag sedan. Fast jag hade paprika i och kallade den således för köttfärsgulasch 🙂 Med rätt namn smakar maten bra! Men soppa är faktiskt underskattat – särskilt en kulen och mörk höstkväll.

 8. mimmismat skriver:

  Klimp i soppan är fina matminnen!

 9. KarinW skriver:

  Åh soppa det gillar jag, kallar min för gulasch och har i paprika, spiskummin och chili. Ska göra den till party på fredagkväll förresten. Klimp det var längesen det,ha det bra, kram kram

 10. Julbloggarn skriver:

  Åh, den ser riktigt god ut! Måste testas

 11. Pialotta skriver:

  Klimp var något nytt för mig som är Skåning, men det kan säkert vara gott:-)
  Soppa är så gott, då vinden drar in genom fönsterrutan..
  Ha de fint i köket Kram

 12. Angelfish skriver:

  Åh, den påminner om en soppa som min pappa brukar laga. Jag håller tummarna för dig när det gäller matbloggpriset. 🙂

 13. Anne skriver:

  Det blir morgondagens middag. Det var bakdag här i dag, hittade ett gott recept på valnötsbröd,( här så klart)det var även pumpakärnor och aprikoser i. GÖRGOTT..!!!
  Till och med maken åt, och han är allergisk mot aallt bröd som inte är helvitt..!!!
  Det blev 5 stjärnot i betyg.
  Tisdagskramar Anne

 14. Rocco skriver:

  Any recipes in English please??

 15. Liz skriver:

  Detta blir kvällens måltid 😀 ..och klimp som är så gott!!..det är mååånga år sen jag åt det nu, måste varit när jag bodde i norrland 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.