Färs

Tacopaj LYX!


Tacopaj, det godaste i pajväg jag vet! En riktigt lyxvariant med massa gott! Jag lovar, ni kommer bli helsålda! Denna måste ni prova!

  

Det här behöver du :
1 pkt färdigkavlad smördeg

800 gram blandfärs
En klick smör att steka i
Salt & peppar
½ tsk crushed chillies

2 burkar lätt cremé fraiche (4 dl sammanlagt)
½ dl lättmajonäs
Salt + 1 krm spiskummin

15 körsbärstomater
1 msk green jalapeno HOT
2 dl riven ost

GÖR SÅHÄR :
Bryn köttfärsen i lite smör. Krydda med salt & peppar + crushed chillies, det blir såå gott!! Ställ åt sidan så länge. Tryck ut smördegen i en ugnsfast form. Fyll formen med köttfärsen. Blanda cremé fraichen med majonäs, salt & spiskummin. Bred ut över köttfärsen. Skölj och dela tomaterna och lägg på. Lägg även på skivor av jalapeno. Toppa med riven ost! Gratinera i ugn, 175 grader ca 50 min. Servera med en god sallad! Salladen har jag kryddat med Italian Seasoning!


 
Kryddorna nedan har jag fått av Toja Import! Tusen tack!! Det är verkligen uppskattat! Härliga kryddor i snygga plåtburkar med fönster! Riktigt läckra! Dessa kryddor har verkligen blivit mina favoriter och de kommer jag att fortsätta använda!

En hel del kryddor med massa spännande innehåll, dock en av dom; Bockhornsklöver, har jag aldrig använt tidigare, tips, förslag någon? Vad har man den kryddan till?


Crushed Chillis – dryg & väldigt het! 🙂


dessa är verkligen jätteläckra! Ekrökta svartpepparkorn & ekrökt handplockat havssalt!

31 svar till “Tacopaj LYX!

 1. Anna skriver:

  Vet du, det ser helt sjukt gott ut och jag älskar också tacopaj! Mamma brukar göra en som heter ”omöjlig tacopaj” och den är ungefär som din med créme fraichetäcke, fast med vanlig pajdeg istället! hoppas allt är fint med dig? jag är på jobbet nu och det är fortfarande lika kul 🙂

 2. Elina skriver:

  Bockhornsklöver brukar användas i indisk och thailändsk matlagning, Ska tydligen vara väldigt bra för hälsan också =)

 3. anna skriver:

  Jag älskar också tacopaj jag brukar göra på lite annat sätt. Jag steker köttfärsen blandar ner tacokrydda,hot salsasås, majs,2 st färska tomater och cream fraich. Paj degen gör jag med kesella. Den här pajen brukar mina gäster vilja ha när dom kommer till mig.

 4. jennie skriver:

  bockhornsklöver är väldigt gott i indisk mat! min favoritrestaurang har en vit yoghurtsås med vitlök o örter i, bl.a. bockhornsklöver, men ochså en helt gudomligt het lammrätt med ingefära, vitlök, chili, spenat och bockhornsklöver. rekommenderar att du testar 🙂

 5. fannniie skriver:

  Ser otroligt gott ut, måste prövas! Kanske blir upplagd på veckomatsedeln 😉

 6. ingegerd skriver:

  det ser så gott ut med tacospaj!!detta ska testas!kul att du få spännande kryddor att leka med!=) ha en trevlig dag!

 7. Lisa skriver:

  bokhornsklöver är vad jag förstått nån form av currykrydda. jag har bara gjort groddar av såna frön, de var i alla fall goda! (luktar väldig massa curry, men själva groddarna smakade som vanliga groddar)

 8. Lotte skriver:

  Du får mig att dregla! 🙂 Kika in hos mig, du har fått en utmärkelse 🙂

 9. Apan skriver:

  Var hittar man Bockhornsklöver i Stockholm? Har letat som besatt för användning i indisk matlagning.

 10. Nadja skriver:

  Var hittar man dessa roliga kryddor? I vanliga affärer? Pajen ser alldeles för god ut!

  Nasja

 11. annamaria skriver:

  Bockhornsklöver finns i en kycklingkrydda (en grillkryddeaktig krydda) jag har. Passar utmärkt! Vad gott det ser ut!!

 12. mimmismat skriver:

  Tacopaj blir bra nu när höstmörkret kommer. Mina ungdomar brukar laga en god variant.

 13. Josefin skriver:

  Åh vilken god paj, den måste jag testa…precis som alla andra goda grejjer här i bloggen, snacka om att få inspiration 🙂 Kan man byta ut crushed chillies mot någon annan krydda tro, jag lyckas inte hitta dessa små burkar *fnular*

 14. elena cn skriver:

  De kryddburkarna var inte dumma. Såg via länken att de går att hitta på City Gross.

  Vad bra med goda recept som är så lätt att göra!
  Blir pajen stark med både jalapeños och crushed chillies? (inte för min skull utan för barnens)

 15. nette82 skriver:

  dom kryddorna vill åxå jag ha!! Vart hittar man dem?

 16. Malin skriver:

  Men kom ihåg om ni känner någon som har jordnötsallergi så ska han/hon inte käka bockhornsklöver. Min dotter har kraftig jordnötsallergi och får otrolig kli i halsen av bockhornsklöver. Det är visst nån korsgrej till jordnötter. Ville bara tala om det 🙂

 17. anette skriver:

  Vilken smaskig paj, får nog prova i helgen!

 18. Karin skriver:

  Mums med lite spiskummin i pajen. Den kryddan ger verkligen mycket smak och passar så bra ihop med tomater och köttfärs.

 19. KarinW skriver:

  Men vad gott Mimmi! Har aldrig gjort av smördeg , det ska testas.Jag har rostat, mortlat och använt bockhornsklöver i indisk mat tillsammans med senapsfrön och spiskummin och ja du vet…
  Även blandat i youghurt med färsk koriander.
  Avis på de där kryddorna!

 20. tessan skriver:

  hej.. måste bara säga, Underbar sida 🙂
  jag tänkte bara fråga hur mycket du har fått ge för kryddorna? Styckpris då..
  Tack på förhand.

 21. kryddburken skriver:

  Anna!
  Ja, tacopja med cf är lite lyx!

  Elina!
  aha, då ska jag kolla lite recept!

  anna!
  Det lät himla gott!

  jennie!
  Det måste provas, gud va gott!!

  Fannie!
  Så kul!

  ingegerd!
  Ja, absolut! Kryddor är så tacksamt välkomna här hemma! 🙂

  Lisa!
  Aha, intressant!

  Lotte!
  Åh tack söta du, va gulligt!!

  apan & Nadja!
  Jag vet att vissa citygross har dessa kryddor, kolla även på deras hemsida! http://www.tojaimport.se

  annamaria!
  Till kyckling säger du! Bra! Tack!

  mimmismat!
  Ja, det är gott & värmande!

  Josefin!
  Jag brukar i vanliga fall använda tacokryddor, så det funkar bra med vilket som!

  elena!
  Ja, den blir ganska het, men minska lite på chilin och peta bort jalapeno från barnens tallrik!

  nette!
  Citygross! Kolla även deras hemsida!

  Malin!
  Tack för upplysningen, alltid bra att veta!

  anette!
  Ja gör det, absolut!

  Karin!
  Ja, spiskummin gillar jag i nästan alla färsrätter!

  KarinW!
  Har du bytt namn på mig nu va?!! Eller har du gått upp för tidigt! 🙂 Bockhornklöver ska jag prova i en yoghurtsås inom kort!

  tessan!
  Jag har inte gett nånting för kryddorna, de är typ lite pressrealese för Toja Import!

 22. Proforma skriver:

  Prövade denna paj här om dagen fast jag hade inte crushed chili hemma så jag tog vanlig tacokrydda. Måste säga att den blev jättegod! Tack för receptet, den kommer jag att göra fler gånger.

 23. Lisa skriver:

  De har faktiskt riktigt bra kryddor och burkarna är såååå tjusiga på kryddhyllan. Fast jag har gett bort de flesta jag fått.

 24. kryddburken skriver:

  Proforma!
  Va roligt att höra!

  Lisa!
  Visst är dom!!

 25. Victor skriver:

  Ledsen att säga det, men dina ”Ekrökta svartpepparkorn” är inte ett dugg rökta. står på burken till o med. Bara aromämnen… Så ät upp dina kemikalier du !

 26. Ulla skriver:

  Sökte ett recept där vitlökssåsen ingick i fyllningen och var hittar jag det om inte på burken..haha! Modifierade lite: vanligt pajskal (iofs grädde ist f vatten) i springform, tacokryddad färs och sen blandade jag ner den rivna osten i cremé fraiche röran, slipper det sega ostlagret samt riven vitlök i. Ja, och då Muttis småtomater eftersom jag inte hade annat hemma.
  Supergott, för gott för jag fick ingen matlåda till lunchen över tills imorrn 😉
  KramKram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.