Fest & Kalas

Chili Cheese Balls steg-för-steg


Eftersom det är många som mailat & undrat över just dessa chili cheese balls, så kör vi här en steg för steg guide! Det är inte alls knepigt att lyckas med dessa men trots så är det några som fått dem platta och inte alls porösa! En viktigt ingrediens är ugnen, jag har varmluftsugn och kör på 200 grader ca 15 min. Öppna absolut inte ugnsluckan under gräddning, då faller de ihop och ta ut dem när de fått en gyllenbrun färg. Dessa små läckerbitar är perfekta till drinkar, som snacks & tilltugg. Här på bilden är de pudrade lite lätt med paprikapulver.

Det här behöver du :
50 gram smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
2 msk finhackad Green Jalapeno Hot
3 dl (ca 100 gram) fint riven västerbottenost eller annan lagrad ost
Paprikapulver 


Börja med att smälta 50 gram margarin i en kastrull. slå på 2 dl kallt vatten och allt koka upp. Ta kastrullen från plattan och rör ner 2 dl vetemjöl med en träslev. Rör kraftigt tills du fått en smidig deg som släpper kastrullens kanter. Låt nu degen svlana något i kastrullen.


Under tiden finhackar du 2 msk jalapeno och river 3 dl ost, ca 100 gram.  Jag har använt både parmesan, västerbottensost och brännvinsost. Så använd den ost du gillar bäst.


Nu är det dags att röra ner äggen, ett i taget och rör lika kraftigt nu. Det är lite marigt att få till konsistensen här men efter flitigt rörande och mjölksyra i armen så går det till slut.


Tillsätt osten + jalapeno och rör kraftigt igen!


Nu är jag rätt så nöjd med smeten så nu fyller jag en spritspåse.


spritsa ut små toppar på bakplåtspappersklädd plåt. Ca 1-krona i storlek.


Det blir en hel plåt fylld av smarriga chili cheese balls! Grädda i 200 grader, ca 15min. Öppna inte ugnsluckan under gräddning!


Färdiggräddade och jag låter dem vila en liten stund på plåten.


Ja, så här blir reslutatet, frasiga på ytan, ihåliga och lite krämiga på insidan.
Pudra lätt med paprikapulver och lägg upp dem i en skål!

65 svar till “Chili Cheese Balls steg-för-steg

  1. Therese skriver:

    Nu har jag kopierat receptet.
    Lite tilltugg på nyårsafton blir det nog..
    Gott, gott.
    Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år
    Kram
    Therese

  2. Ulrika skriver:

    När ska man tillsätta saltet?

  3. Ulrika skriver:

    Jag och pojkvännen blev inte så nöjda. Visst blev dom goda och dom flöt inte ut så dom blev fluffiga och fina. Men tyvärr blev dom För lika petit chouxer, dom blev nästan brödiga på utsidan och bara luft inuti. Vi hade mer föreställt oss sådana man får på mcdonalds/burger king, krämiga inuti. Fast smaken är det i alla fall inget fel på;)

  4. Ulrika skriver:

    (Mitt tredje svar på raken, wops)

    Nu säger pojkvännen att dom är beroendeframkallande. Jag tror att för att få det resultatet vi är ute efter, kan man göra petit chouxer och sedan klippa upp och spritsa in en ostkräm med jalapenos i. Det ska jag testa någon gång, snart.

  5. yzfmvqseni skriver:

    UM8YXg ccbtyzgqsmpe, [url=http://rlwvligljhtv.com/]rlwvligljhtv[/url], [link=http://hqharswjnqjq.com/]hqharswjnqjq[/link], http://iyerhlcxjrrg.com/

  6. Linda skriver:

    Jag tog till elvispen istället för att stå o veva för hand, det gick strålande bra! 🙂

  7. Veronika skriver:

    nån som prövat att göra dessa med s¨n där petit choux mix?

  8. Veronika skriver:

    verkar smarrigt, går det att använda sån där petit choux mix till dessa tro?

  9. Björn skriver:

    Hej.
    Vill inte vara petig men SALTET finns inte med i utförande beskrivningen.
    Det är en viktig del och jag höll på att missa det.
    Grymt recept!

  10. Kajsa skriver:

    Mina blev mer som plättar…men väldigt goda! Tänkte höra om en sak då. När du skriver 3 ägg, hur pass stora är dina ägg? Själv använde jag stora ägg, men du kanske använde små? Ägg är ju ganska ”vätskiga” så det kanske var mitt problem tänker jag.
    Tack på förhand för svar!
    /Kajsa

  11. Magnus skriver:

    Totalt omöjligt att få dom toppiga, dom blir som drömmar (kakorna)

    Ska man röra eller vispa? Jag tog kitchen aiden å ballongvispen, tips tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.