Smörgåstårta i Påskens tecken

kryddburken0000350.jpg
Påskafton & Påskafton & födelsedag på samma gång! Mannen fyller år och det ska firas i dubbel bemärkelse. Glad Påsk på er allihopa, här kommer en supergod smörgåstårta, står för tillfället i kylen och inväntar kvällens kalas, nu bär det däremot iväg till mormor för lite påskbuffé!!  Återigen GLAD PÅSK!! (Klicka på bilden för att se hela tårtan)

1 stor plåt, 4 lager, ca 16 bitar
Det här behöver du :
3 skivade Pågen limpor
Lager 1 :
1 burk bredbar pastej (Scan)
3 dl vispgrädde
Lager 2 :
200 gram rökt strimlad skinka
1 förp. Legymsallad
2 msk pepparrotsvisp
1 krm salt
Lager 3 :
1 liten burk konserverad cocktailfrukt
2 dl cremé fraiche
1 krm salt
Ostkräm, över & runt om hela tårtan :
½ ask mjukost räkor
4 dl vispgrädde
1 krm salt

Garnering :
8 kokta ägg
ca 1 kg skalade räkor
½ citron
Ostbågar
Dill
Spritsa lite av ostkrämen på ägghalvorna!

Fler av mina smörgåstårtor hittar ni här!

Print Friendly
6

24 responses to “Smörgåstårta i Påskens tecken

  1. annamaria skriver:

    Sååå fin och så underbart god den ser ut! Jag som har varit i stugan på andra sidan ölandsbron hela helgen – skulle nog kört över bron i stället…..

  2. Solan skriver:

    Ååååh vilken härlig smörgåstårta. Smarriga fyllningar. Ha en fortsatt trevlig Påas // Solan

  3. kryddburken skriver:

    annamaria!
    attans då, det fanns ju en bit över igår ju… *S*

    Solan!
    Desamma till dig!

  4. malin skriver:

    Ser god ut, men vet inte det där med ostkrokar….
    tar nog helle majonäs och gurka på sidorna :-)

  5. kryddburken skriver:

    malin!
    Jo, prova ska du se! Det är jättegott med ostkrokar runtom! :-)

  6. Isa skriver:

    Ser jättegott ut, måste absolut provas!

    //Isa

  7. Kinna skriver:

    Vilken läcker smörgåstårta!! Det blev säkert uppskattat till födelsedagen.

  8. kryddburken skriver:

    Isa!
    ja smörgåstårta är aldrig fel! :-)

    Kinna!
    Absolut!

  9. Staffan skriver:

    Vilken tjusig smörgåstårta!! Måste prova tricket med ostbågar.

    Kolla gärna in matboken.se en community för typer som gillar mat och att skriva recept.

  10. Lotta skriver:

    ooo gud vilken fiiin smörgastarta och vad mumsig den ser ut! älskar smörgastarta!!

  11. Filibabba skriver:

    mums, vad smaskigt! =)

  12. kryddburken skriver:

    Staffan!
    Den ska jag göra!

    Lotta!
    Ja, då är vi två! :-)

    Fillibabba!
    Gott Gott!

  13. skilline skriver:

    Itajaí e definitivamente a capital catarina da música. Lá, todos os anos já acontece o Festival de Música de Itajaí, que em todo mês de setembro reúne os melhores feras da música do Brasil e também os melhores professores. Nos dias do festival, a cidade respira música. O mais bacana é que nos últimos anos o festival saiu de um lugar burga e partiu para os bairros, dando um gás para o posso que sempre estava fissurado em ver os ídolos da emepebê.
    http://www.skilline.com
    Itajaí e definitivamente a capital catarina da música. Lá, todos os anos já acontece o Festival de Música de Itajaí, que em todo mês de setembro reúne os melhores feras da música do Brasil e também os melhores professores. Nos dias do festival, a cidade respira música. O mais bacana é que nos últimos anos o festival saiu de um lugar burga e partiu para os bairros, dando um gás para o posso que sempre estava fissurado em ver os ídolos da emepebê.
    http://www.skilline.com

  14. Joakim skriver:

    Mums så gott det ser ut.. Den kommer jag göra när jag fyller år.

  15. kryddburken skriver:

    Joakim!
    va roligt!

  16. David skriver:

    Den såg sjukt god ut!

  17. kryddburken skriver:

    David!
    Tack Tack!

  18. sanna skriver:

    Hej! jag tänkte prova på att göra din smörgåstårta i helgen till min 2årigas kalas. Jag undrar bara en sak… skär du bort kanterna? och lägger du dom på ett specielt sätt, för mina rasar jämt=( Och tack för en underbar sida…..

  19. kryddburken skriver:

    Ja, jag skär alltid kanterna, både före jag lägger ihop allt och efteråt för att få snygga sidor. Men om du får allt att rasa då får du helt enkelt använda mer fyllning och trycka till ordentligt på alla lager.

  20. Maria skriver:

    Hej!
    Denna tårta ska jag göra i påsk när jag själv fyller år, ser himla god ut!
    Vad är det för limpor, är väl inte små vanliga skivor, blir inte det smått eller fattar jag fel…..?!
    Tacksam för svar!
    Hälsn Maria

  21. lara croft skriver:

    Hade aldrig i hela mitt liv valt dessa grejer i kombo! helt otroliga kontiga smaker!?
    Ta bort allt sött och adda normala matprodukter istl.

    Det gula kan man alltid göra med rom, ishavsrom som skiftar gult eller man vill blanda det med orangefärgad för att få cool nyans.
    Men själva bilden är väldigt fin ialf det håller jag med om.

  22. Ani skriver:

    Hi,

    This looks amazing.

    Could you please send me the instructions in English?

    Thank you,
    Ani

  23. Sylvia skriver:

    so sad it’s not in english

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>