Färs

Laxburgare

kryddburken0000335.jpg

8 stora biffar
Det här behöver du :
8 st frysta laxfileér
1 liten burk lätt creme fraiché (varav ½ burk till dressing)
1 msk D´Elidas chilisås
Några droppar limejuice
1 ägg
1 msk potatismjöl
Salt & peppar
Cayennepeppar

GÖR SÅHÄR :
Tina laxfileérna och skär dom i mindre bitar. Kör i matberedare tills de är finfördelat.
Blanda alla ingredienserna till laxburgarna. Obs bara halva burken av creme fraichén, spara hälften till dressing. Låt smeten stå i kylskåp ca 30 min. Stek i stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta. Servera med bröd, sallad & grönsaker och rör ihop en god chilidressing av resten av creme fraichén som du blandar med salt, peppar & chilisås!
kryddburken0000336.jpg
Smeten räcker till 8 STORA burgare.

5 svar till “Laxburgare

  1. tjipp skriver:

    va e det för bröd? e det eget hemmabakt? recept?:)

  2. kryddburken skriver:

    tjipp!
    Ja det är hembakade grötbullar http://kryddburken.wordpress.com/2008/01/04/grotbullar/ Har dock tillsatt lite gramhamsmjöl i degen denna gång!

  3. Linnéa skriver:

    Så smaskigt det lät. Jag gör ibland fiskbiffar här hemma vilket är otroligt gott!

  4. kryddburken skriver:

    Linnéa!
    Ja, det är supergott, även för dom (läs jag) som inte gillar fisk! *S*

  5. Berit skriver:

    Ett fantastiskt bra och enkelt recept på laxburgare. Bra konsistens som håller ihop burgarna under hela tillagningen. Använd gärna citronpeppar i färsen, jättegott.

    Tack för tipset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.