Julrecept

Lussekatter till 1:a Advent

lussekatter
Lussekatter är ett måste till advent & lucia! Doftar helt ljuvlig här hemma i köket just nu! Rykande färska saffransbullar, lussebullar, lussekatter eller vad du vill kalla dom! I helgen blir det pepparkakshus och lite annat julgodis!

Det här behöver du :
2 pkt torrjäst
200 gram smör
0,5 l mjölk
2 pkt saffran
2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
1 msk honung
16 dl vetemjöl + ev. lite till utbakning

1 ägg till pensling
russin

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & tillsätt saffran som du stött i mortel med lite strösocker. Häll på mjölken och låt allt bli 40 grader, lite mer än fingervarmt! Blanda vetemjöl + torrjäst i en stor bunke. Häll på degvätskan och rör i honung, socker, salt & ägget. Arbeta ihop degen för hand eller med degkrokarna på elvispen tills degen blivit smidig och släpper kanterna. Låt jäsa övertäckt med bakduk till dubbel storlek, ca 45min. Ta upp på mjölat bakbord och baka ut lussekatterna. Låt jäsa på plåt ca 15-20min. Pensla med uppvispat ägg & grädda ca 5-10min 225grader.

saffran
Äkta saffran, köpt från www.svampbutiken.com

första_advent
Adventsstaken är förberedd i köksfönstret!

12 svar till “Lussekatter till 1:a Advent

 1. Maria skriver:

  Jag ville bara säga att jag kollar på din sida VARJE dag, och du är sån inspiration för mig. Vilka recept !!! WOW, allt ser så himlans gott ut. Tyvärr är jag inte sugen på så mkt nu när jag är gravid, men dina lussebullar ska provas i morgon. Kram från Maria =)

 2. Christina W skriver:

  Nu lägger jag strax ut adventsinlägget.Trevlig Advent

 3. kryddburken skriver:

  Maria!
  Så glad jag blir! Tack så mycket! Blev det några lussebullar?

 4. kryddburken skriver:

  Cristina!
  Kul, jag har kollat hela långa listan! Rolig idé!

 5. Sofia skriver:

  Ditt recept var vår räddning! Tusen tack och du vilken underbar sida du har, den kommer jag nog besöka många gånger framöver för jag är urusel på att laga mat och du verkar vara en höjdare på detta område. Se resultatet av vad vi lyckades med i år här http://spinningbrain.bloggspace.se/345577/Personligt-rekord/
  Tack och GOD JUL!

 6. kryddburken skriver:

  Sofia!
  Hi hi!! Ser härligt ut!! Vilken tur för mig då! *S*
  Gott Nytt år!

 7. Jennie skriver:

  Hej Li! =)
  Jag hoppas att det är okej att jag lånat din bild på lussekatterna till ett inlägg i min blogg!
  Har självklart länkat till din blogg under bilden så att folk vet att den kommer från dig!

  Missa inte tävlingen jag håller på min blogg! Jag lottar ut ett riktigt trevligt ”Höstlovs-bak-paket”! =)

  Kram, Jennie

 8. Jennie skriver:

  fick lite problem med att lägga in bilden så jag tog en annan!
  Kram! =)

 9. Recept bakrecept skriver:

  Låter inte som ett dumt recept det, får jag pröva på här i hemmet nån dag.
  Fin blogg du har förresten, Kram!
  Lussebullar lussekatter recept

 10. Doggsan skriver:

  jag sitter här och bara dregglar över dina finfina reccept speciellt den seaste med kycklinggrtan och lussekatterna..
  men jag är så lat med att komma igång.. harför lite motivation ibland..och då får tyvärr magen lida för det..Hur får man motivationen tillbaka? 🙂

 11. Pernilla skriver:

  Ska det vara ägg i smeten? Det stod att man skulle blanda i det men på receptet står det att ägget ska vara till penslingen…

 12. kryddburken skriver:

  Pernilla!
  Ja, ett ägg i smeten och ett till pensling!
  /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.