Grytor

Renskavsgryta med Kantareller

kryddburken0000211.jpg
En god renskavsgryta är aldrig fel, här med trattkantareller som ger härlig höstig smak!

8 port
Det här behöver du  :
2 pkt fryst renskav
6 dl buljong (gärna kalv el. viltbuljong)
1 burk lätt creme fraiché
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 dl torkade trattkantareller
1 tsk vinbärgelé
6 krossade enbär
Några droppar soya
Salt & Peppar
Maizenamjöl till redning

GÖR SÅHÄR :
Bryn renskaven tills den fått fin färg. Hacka löken + vitlöken fint och häll på, låt allt få bryna ihop! Häll på buljongen, kryddorna, vinbärsgelén, kantarellerna och creme fraichén. Låt allt småputtra ca 20 min. Red av grytan med maizenamjöl & smaka av med salt & peppar.

kryddburken0000212.jpg
Konserverad höst! Härlig att ha, bara att slänga ner i grytor och såser!!

5 svar till “Renskavsgryta med Kantareller

  1. aradil skriver:

    Mums! Nu blev jag riktigt sugen. Länge sedan jag åt renskav – det är ju så gott! Och med kantareller…

  2. kryddburken skriver:

    aradil!
    Ja, jag har för mig jag sett nåt recept hos dig med renskav också! Det är ett beroende… *S*

  3. bengt johansson skriver:

    Gör gärna en printversion så kan man lättare printa era recept utan att alla ovidkommande sidospalter med

  4. JR skriver:

    TACK för det här receptet. Bästa renskavsgryta receptet online och det blir bättre resultat än samtliga ställen jag ätit denna rätt ute på. Återkommer ständigt till detta recept sedan många år tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.