Färs

Linsbiffar med Rostade Rotsaker

kryddburken0000204.jpg
En nyttig rätt med massa goda smaker! Här linsbiffar gjorda på gröna linser & liten mängd nötfärs (ca 3/4 linser & 1/4 nötfärs). Till detta gjorde jag en rejäl form i ugnen med rostade rotfrukter såsom, potatis, morot, palsternacka, kålrot & purjo. Smaksatt med vitlök, olivolja och peppar! In med allt i ugnen 225grader ca 40 min. Rör om ofta! Känn med en sticka så att det är färdigt! Rätten blir lätt vegetarisk om du utesluter nötfärsen!

4 port
Det här behöver du : 
2 dl gröna linser
200 gram nötfärs 10%
1 finhackad gul lök
2 msk ströbröd
1 ägg
Salt & peppar
olja till stekning

Kall creme fraiché-sås :
1 burk lätt creme fraiché
Blandade torkade örtkryddor
Salt & peppar
…Bara att röra ihop!

GÖR SÅHÄR :
Mät upp 2½ dl gröna linser & 5 dl vatten. Lägg i två buljongtärningar i vattnet & låt småkoka ca 30 min. Häll av och låt linserna svalna. Mixa linserna i matberedare ihop med löken, nötfärsen, ägget, ströbröd & kryddor! Rulla till små bollar & platta till, (ca 25st) stek tills de fått gyllenbrun färg & är helt genomstekta! Servera till ugnsrostade rotsaker & en kall creme fraichésås gjort på lätt-cf blandat med salt, peppar & örtkryddor! Gott gott!!

kryddburken0000205.jpg
Biffar med något annorlunda piff av gröna linser! Nyttigt & gott!

0 svar till “Linsbiffar med Rostade Rotsaker

 1. nr126 skriver:

  Mm det ser gott ut!

 2. lina skriver:

  Det där ser ju jättegott ut, och vilka fina bilder du har!

 3. kryddburken skriver:

  nr126!
  Ja, de vart inte så tokiga, jag är personligen inte så förtjust i baljväxer men ”såhär” är de helt ok! 😉

  Lina!
  Tackar & bockar! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.