Efterrätter

Tårtbotten, Anslag

mars07-509.jpg
Höga & luftgia tårtbottnar får du med hälften potatismjöl i smeten!

Det här behöver du till 1 rund tårtbotten :
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg & socker poröst! Vänd försiktigt ner resten av ingredienserna och häll i smord & bröad (jag använde havregryn) rund ugnsform ca 25cm diam. Grädda i nedre delen av ugnen på 175grader i ca 40min.

0 svar till “Tårtbotten, Anslag

 1. Malla skriver:

  Hej! Fin blogg du har!!
  Om man vill göra i en långpanna tror du att det räcker om jag dubblar satsen?

 2. kryddburken skriver:

  Malla!
  Jag har nog använt enkel sats och gjort i två omgångar i långpanna istället!

 3. Lena Lp skriver:

  Dina tårtbottnar såg så vackar ut på bilden så jag gjorde en. Smeten blev jättefast och tårtbotten blev hård. Jag har en liten fråga skall det vara 2 dl vetemjöl och 2 dl potatismjöl.

  Tack för en underbar sida, är ofta inne och njuter av bilder och recept.

  MVH LenaLp

 4. kryddburken skriver:

  Lena Lp!
  Ja det ska vara som det står, tråkigt att det inte blev bra! Jag gjorde dessa anslag igen förra veckan och de blev bra så jag förstår inte varför inte dina blev det! Bättre lycka nästa gång är det enda råd jag har! Ha en underbar sommar!

 5. Dana skriver:

  Det ska nog vara endast 1 dl potatismjöl

 6. elin huatorpet skriver:

  knepet är att sikta ner mjölet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.