Efterrätter

Blåbärspaj med Creme Fraiché

kryddburken0000166.jpg
Syster yster är hemma på snabbvisit från Norge, med sig hade hon 1 liter nyplockade blåbär & de säger man ju inte nej tack till, en lyxig blåbärspaj var önskan så here we come!! Norrmans-blåbär smakar riktigt gott dom me!! 🙂  

Pajdeg
Det här behöver du :
3 dl mjöl
1/2 dl socker
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning
Det här behöver du :
3 äggulor
1 dl socker
2 msk mjöl
2 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
1 liter blåbär
GÖR SÅ HÄR :
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en ugnsfast form. Ställ in formen i kylen ca 45min. Förgrädda sedan pajen i ca 10 min i 225 grader. Vispa sedan ihop äggulorna, sockret, mjöl, creme fraiché & vaniljsocker. Fyll formen med blåbär & häll sedan över äggsmeten. Grädda ytterliggare 40 min men i 175 grader tills smeten stelnat.
Servera med nyvispad vaniljsås!

kryddburken0000169.jpg

0 svar till “Blåbärspaj med Creme Fraiché

  1. Linda skriver:

    Mums vad god den såg ut.

  2. Sarah skriver:

    Wow vad smarrig den såg ut då! Den ska jag verkligen prova att göra snarast… =)

  3. jussan skriver:

    Tack för ännu ett gott recept. Vi har ikväll mumsat på denna goda paj!:) Mina barn älskade den!
    Tack för en bra och inspererande sida.

  4. kryddburken skriver:

    Ja prova på, den här blev god, å se nu till att ha NORSKA blåbär också!! *S*
    Kul att det blev lyckat Jussan!

  5. Malin skriver:

    Pajen ser fantastiskt god ut.Den ska jag absolut göra i helgen.Tack för alla andra fina recept du gjort.Är mycket impad./Malin

  6. kryddburken skriver:

    Malin!
    Roligt att höra! Du får återkomma efter helgen om det blev nån blåbärspaj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.