Dryck

Norrlands Guld…

kryddburken_laponia_001.jpg
Hjortronbrännvin Lapponia! De är verkligen en nostalgitripp till mina norrländska trakterna! När jag var barn var jag ofta med farmor & farfar och plockade hjortron. Doften av dessa nyplockade bär, och smaken av dem uppvärmda med en kula vaniljglass det är smakminnen som gör sig påminda till denna mindre barnvänliga dryck! Riktigt gott! Rekomenderas varmt! 🙂 Tack min älskade make för att du ibland påminner mig om mina barndoms dar… Den här kommer att förbli en stående tradition i barskåpet framöver!

0 svar till “Norrlands Guld…

  1. Jessica skriver:

    Jag har ett tips om du gillar det norrländska.
    Laponian Liqueurs AB har en jättegod hjortron likör som görs här uppe (i Gällivare)Det är dock en beställningsvara på systembolaget och finns inte i det ordinare sortimentet. Jag rekomenderar likören iallfall. Det finns en hemsida där man kan gå in och klicka på Laponian Liqueurs och läsa mer om deras olika likörer. http://web.muddus-hjortron.se/site/reload.asp

  2. kryddburken skriver:

    Jessica!
    Tack för tipset, ska kolla in den där sidan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.