Kött

Pasta Carbonara

kryddburken0000175.jpg
En härlig klassiker på middagsbordet! Finns säkert lika många recept på Carbonara som på köttfärssås! Det här är min variant! Vilken är din?

Det här behöver du :
Pasta till 4 port Tagliatelle
300 gram bacon
2 dl grädde
100 gram riven parmesan
1 pressad vitlöksklyfta
1 liten gul lök
2 äggulor
Salt
Grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka löken & vitlöken & fräs i lite smör i en stekpanna. Skär bacon i midre bitar & lägg ner i lökhacket. Häll på grädden & låt puttra ihop. Riv parmesan & lägg i. Dra stekpannan från värmen & rör kraftigt tills osten smält. Blanda ner i den nykokta pastan & tillsätt äggulorna & rör om ordentligt! Ställ tillbaka på värmen en liten stund så såsen tjocknar något! Späd ev. med lite av pastavattnet. Dra några varv med pepparkvarnen över & servera omgående!

10 svar till “Pasta Carbonara

 1. Sara skriver:

  Jag brukar ha i creme fraiche i min, för att få lite syra, det tycker jag är gott ! =)

 2. Begga skriver:

  Min variant är Nigella Lawson´s variant. Utan någon som helst gräddprodukt. Sprödfräs bacon i panna, häller på lite vermouth eller vitvin och låter sjuda ner. Ägg + ägggula samt parmesanost i bra mängd… muskat och peppar… Allt blandat ihop med pasta.

 3. kryddburken skriver:

  Sara!
  Creme fraiché har jag aldrig provat, ska testa nån gång!

  Begga!
  Vermouth låter spännande i en carbonara!

 4. Alexandra skriver:

  När ska äggen i?

 5. kryddburken skriver:

  Alexandra!
  efter du blandat pastan med bacon & ost… Precis före servering!

 6. Alexandra D skriver:

  mm sitter här o njuter av min Carbonara som jag gjort på ditt recept, smakar underbart!

 7. kryddburken skriver:

  Alexandra D!
  Låter bra!! 🙂

 8. bbe skriver:

  JAG PRÖVA D…….FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN VAD GÅTTTT D VA
  SKT NICE

 9. kryddburken skriver:

  bbe!
  Toppen!! 🙂

 10. Mikki skriver:

  Jag ska prova din carbonara sås, den ser riktigt god ut! Men gör det tillsammans med en zucchini”pasta”. 🙂 Hoppas jag lyckas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.