Grönsaker & Rotsaker

Kalvgryta

kryddburken0000140.jpg
Kalvkött är ju så ljuvligt gott! Mört & fint kött! Här blev det en mustig gryta av en ryggbit, passar fint nu när höstkylan kommit till vår snålblåst ö… *S*

Det här behöver du :
1 kilo kalvrygg
1 l kalvbuljong
2 stora gula lökar
6 st små morötter
2 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk chilipeppar
10 kryddpepparkorn
10 rosépepparkorn
8 lagerblad
1 liten burk majskorn

GÖR SÅHÄR :
Skär köttet i tärningar & bryn dem i omgångar i en stekpanna. Lägg över i större gryta! Häll på buljong så det precis täcker köttet. Spara buljongen. Lägg i lök, majs, morötter, tomatpurén & kryddorna! På med locket och låt koka upp. Skumma av! Låt sedan gryta puttra under lock ca 2-2½ timme. Häll på mer buljong då & då. Red av med maizenamjöl. Servera till kokt potatis, rödbetor & svartvinbärsgelé.

kryddburken0000141.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.