Efterrätter

Banankaka

kryddburken0000144.jpg
Smarrig, saftig, bananig!! Barnens favorit. Håller länge förvarad i kylskåp och blir bara godare för varje dag!

Det här behöver du :
2 stora övermogna bananer
50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn. Häll i smeten & grädda 40 – 50 min 175 grader.

kryddburken0000142.jpg
Servera med vaniljglass!

40 svar till “Banankaka

 1. Christina W skriver:

  Jag efterlyste recept på banankakor för rätt länge sedan och fick en hel del tips. Finns på bloggen förståss. Banankaka är bara såååå gott.

 2. Karin skriver:

  Enkelt recept på banankaka var just vad jag letade efter! Men hur mycket mjölk ska det vara i?

 3. kryddburken skriver:

  Christina! Ah, då ska jag kolla din kaka! Ja, banankak är gott & jag gillar när den bara blir godare & godare ju längre den står i kylen, precis som kladdkaka… *S*

 4. kryddburken skriver:

  Karin!
  Såg att jag glömt skriva ut mängden mjölk, men nu finns det med i receptet, bara ½ dl!

 5. jessie skriver:

  åh, vad grymt god denna är! så enkel att göra oxå 🙂

 6. kryddburken skriver:

  jessie!
  Japp, enkelt & gott!!

 7. elna skriver:

  inga ägg?? ska prova o göra iaf:d

 8. kryddburken skriver:

  elna!
  2 ägg i smeten!

 9. Mats skriver:

  Har ett recept på banankaka, kanske du redan har det men jag skriver ner det iaf:

  2st. väl mogna bananer
  1kkp strösocker
  50g smält smör/margarin
  1st. ägg
  4msk. grädde
  1½kkp vetemjöl
  1tsk. vaniljsocker
  1tsk. bakpulver
  1tsk. bikarbonat
  Mosa bananerna och vispa ihop dom med sockret. Tillsätt det avsvalnande smöret, blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en smörjd och brödad 1½ liters form som placeras i nedre delen av ugnen i ca en timma i 175 graders värme.
  Kakan kan behöva täckas med ugnspapper dom sista 10-15 minuterna. Kanongod!
  Hälsningar Mats.

 10. kryddburken skriver:

  Mats!
  Tack för receptet, det ska jag vekligen prova nån gång!! tusen tack!!

 11. Lina skriver:

  Hej Kryddburken! 🙂
  Gud vad mycket goda recept du har på din sida! Jag älskar att laga mat och trolla med allt det finns i vår värld, men jag är fortfarande på det låga stadiet men jag försöker så gott det går! Nu har jag fått massor av inspiration och du kommer hamna under mina länkar på min blogg!

  Tack så jättemycket för all inspiration du har gett mig! Keep up the good work!

 12. kryddburken skriver:

  Lina!
  Jättekul med sån respons! Roligt att du gillar min sida!!

 13. suzana skriver:

  Vi bakar din banankaka och ska äta den om drygt 1 tim när den har svalnat lite.

 14. Ebj skriver:

  Hej kryddburken! Trevligt att hitta en sida med mycket bra recept.
  Det jag önskar till hemsidan vore ett enklkare sätt att skriva ut recepten. Eftersom jag inte är bra på datorer kommer även alla inlägg under, de kansk är bra men inte nödvändiga i utskrift. Ska baka banankaka nu!

 15. kryddburken skriver:

  suzana!
  Va gott! Hoppas det smakar!

  Ebj!
  Jag ska kolla upp detta med utskriftsversioner! Det är fler som frågat! Jag återkommer!

 16. sara skriver:

  hej. gjorde kakan gluten o mjölkfri till min son. bytade ut mjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix, o lade till 1 tsk bikarbonat. bytade ut mjölken mot rismjölk. den blev faktiskt supergod.. mvh sara

 17. kryddburken skriver:

  sara!
  Va roligt att du laborerat lite, jättebra tips ju!! Tack!

 18. Sofia skriver:

  Helt underbar är denna banankaka! Första gång jag gjorde den slukades den av familjen på en dag. Innan den hann nå kaffebordet faktiskt.

  Jag följde receptet men hade med mer kanel än vad som angavs, och sedan hade jag ett lager banan i bottnet och ett i mitten. Och gjorde det i en sån form att man vände den upponer så det blev en fin bananig yta och geggig bananmitt.

  Tack för receptet!

 19. kryddburken skriver:

  Sofia!
  Men du, det där lät ju helt otroligt gott ju!! Det måste jag prova!! Så smarrigt!

 20. Malo skriver:

  Mumsigt recept! Blev helt plötsligt sugen på banankaka en kväll och den här var supergod!

 21. kryddburken skriver:

  Malo!
  Åh va roligt att höra!

 22. Pingback: » Bakar
 23. sanna skriver:

  Hej! Tänkte bara lämna en kommentar om att jag läse din blogg ofta. Jag tänkte göra din banankaka idag efter som vi ska ut på lite pulkaåkning. Jag VV nu för tiden, men följer dig blogg en då, för du gör så mycket goda recept…

  Kram Sanna

 24. Peter skriver:

  Jag hoppas att den här kakan är god, den står i ugnen just nu.
  Dock hade jag ingen mjölk hemma, så jag testar med vatten.

  Tack för bra recept.

 25. mikaela skriver:

  supergod kaka! TACK! 🙂

 26. Marion skriver:

  Hej!
  Jag bakade denna kakan och den såg jättefin ut i ugnen. Efter en stund när jag tittade till den hade den sjunkit ihop. Vad gjorde jag för fel?
  Det blev alltså en banankladdkaka, med vispad grädde och vips var den slut.
  Hälsning Marion

 27. kryddburken skriver:

  Marion!
  Det låter som du kan haft för varm ugn? Eller för lite mjöl, öppnat ugnsluckan, eller för mkt vätska i smeten? Om bananerna är väldigt lösa i konsistensen kan man behöva öka på mjölmängden. Så bra att den blev god iaf! 😉
  /Linda

 28. linda skriver:

  har just slängt in banankakan i ugnen,får se hur den blir då det recept jag hittade inte hade någon mjölk i 🙂 Kanske god ändå 🙂

 29. Madeleine skriver:

  Hejsan! Nu står kakan inne i ugnen jag hoppas verkligen att den blir bra, jag smörjde mina kanter med kokos istället för havregryn, kokos blir mycket godare än ströbröd. 🙂

 30. Jessie skriver:

  Hej, eftersom jag alltid bakar denna kaka då bananerna blivit bruna (dessa heliga nästan svarta bananer, blir galen om nån slänger dem ;)) så tänkte jag säga det till dej men så såg jag att jag redan kommenterat 2007! Det är med andra ord en klassiker i vårt hem numera, jag blir alldeles lycklig av receptet, eller av att äta kakan egentligen… Ville bara säga det 😉

 31. Erika skriver:

  Sökte fram receptet idag när jag var sugen på banankaka. Lätt det bästa receptet på banankaka jag testat!

 32. Jenny skriver:

  Instämmer. Väldigt bra recept! har gjort ungefär samma proportioner i många år.
  :: Tar själv bikarbonat och bakpulver, 1 tsk av varje, plus syrlig youghurt/gräddfil e d istället för mjölk (blir bra kemi med bikarbonat har jag lärt mig). :: Kryddar med Kardemumma, gifter sig bra med banan. :: Och 1/2 dl olja går utmärkt istället för smör.

 33. Millan skriver:

  Är det klart när kakan är torr i mitten eller lite innan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.