Kött

Brässerade Kotletter med Scharlottenlök & Gräslök

kryddburken000098.jpg 
Höstmiddag återigen, regnet vill inte ge med sig och jag fortsätter envist med höstinspirerade maträtter, det känns helt rätt just nu! Stormbyar & snålblåst med regnrusk! Ja, till den förrätten serveras här brässerad fläskkotlett med schalottenlök & gräslök, alla smaker från en smidig liten burk direkt från Cremé Bonjour! Väldigt god!

4 pers
Det här behöver du :
4 fläskkotletter
5 dl vatten
2 msk kalvfond
1 burk Cremé Bonjour Schalottenlök & Gräslök
2 burkar hela champinjoner (alt. färska)

GÖR SÅHÄR :
Smält lite smör i en tjockbottnat gryta. Lägg ner fläskkottletterna & låt steka på varje sida tills de fått fin färg. Häll på vatten + kalvfond så det precis täcker. Lägg på locket & låt brässera ca 45 min, häll på mer vatten efter hand så det hela tiden knappt täcker kotletterna. Rör ner 1 burk cremé bonjour schalottenlök & gräslök, i med champinjonerna & låt puttra ihop på svag värme ca 5 min. Servera med kokt potatis & en sallad!

Ett svar till “Brässerade Kotletter med Scharlottenlök & Gräslök

  1. Jenny skriver:

    Hej! Förra veckan försökte jag mig på detta recepet (på ett ungefär). Bor i england (ja det är jag igen 🙂 ) och köpte nåt som hette pork loins som såg ut som benfria kotletter skulle jag tro. Och försökte brässera dessa, men de blev väldigt sega ändå. Nu har jag däremot köpt riktiga fläskkotletter, tjocka och med ben, och ska försöka igen. Wish me luck!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.