Morotsrulltårta

kryddburken0000421.jpg
Lite annorlunda rulltårta med fyllning av philadelfiaost-kräm! Ljuvligt gott med färska jordgubbar & citron som ger en lite syrlig smak till kryddorna i rulltårtan!

Det här behöver du :
3 ägg
2 dl socker
1 dl finriven morot
¾ dl vetemjöl
¾ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
Socker att strö på

GÖR SÅHÄR :
Klä en långpanna med bakpapper. Vispa äggen och sockret poröst, vänd försiktigt ner moroten. Sikta ner dom torra ingredienserna och rör försiktigt smeten slät. Bred ut smeten, grädda mitt i ugnen 225 grader ca 5-6 minuter. Ta ut ur ugnen och vänd upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper, skölj en kökshandduk i kallt vatten & lägg ovanpå då går det lätt som en plätt att lossa bakplåtspappren sen!

Philadelfiaost-krämen :
150 gram philadelfiaost
350 gram florsocker
några droppar pressad citron

Rör ihop alla ingredienser & bred på krämen på rulltårtan när den svalnat något!

Print Friendly

0 reaktion på “Morotsrulltårta

  1. Hej igen..hoppas din Gryta funkar än..*ler*
    Trevlig midsommar!!
    Receptet på Morotsrulltårtan ser underbart ut..testar på eftermiddan..
    Hälsningar Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>