Gratänger

Kyckling Lasange med Citron

kryddburken000032_0.jpg
En egenkomponerad fantasirätt… Ibland kan mat göra sig påmind i den djupaste drömsömnen och då skapas de mest fantastiska kulinariska kreationer i mitt huvud, detta är en sådan rätt! Himmelsk gott blev det och detta kommer jag att laga fler gånger. Familjen får många gånger utstå mina utsvävningar & prövningar i köket & idag gick det hem galant! Så helt klart en godkänd drömmiddag! 🙂

Det här behöver du : 
2 kycklingfileér
ca 4 dl vatten
2 burkar creme fraiché
2 hönsbuljongtärningar
En rejäl näve klippt krasse (mitt substitut för persilja)
1 citron
Citronpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Koka upp vattnet + buljongtärningarna, lägg i kycklingbitarna och låt koka i buljongen ca 10 – 15 min tills de är genomkokta. Sila av vattnet från kastrullen & tillsätt creme fraiché + kryddor & grönt. Pressa ner en hel citron i såsen & smaka av det hela med citronpeppar! Smörj en ugnsfast form och börja första lagret med lasangeplattor, varva sedan med kycklingröran & plattor, avsluta med plattor & toppa med lite av såsen + en hand riven starkt lagrad ost! Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills lasangen fått fin färg.

0 svar till “Kyckling Lasange med Citron

 1. Maggish skriver:

  åh gud va gott det ser ut! Jag måste bara testa den här rätten någon dag. Hoppas det är ok att jag länkar till dig på min blogg 😉

 2. kryddburken skriver:

  Absolut är det ok! Ja, denna middag får bli ofta återkommande här hos oss också! Ibland är det kul att experimentera!! 🙂

 3. Jassu skriver:

  Åh, det här måste jag prova!!! 😀

 4. Pingback: Kryddburken
 5. Karin skriver:

  Nu har jag testlagat detta recept också! Det blev supergott! Tyvärr blev det lite snålt med sås till min stora form så den blev en aning i torraste laget, men det är lätt att korrigera till nästa gång. Bra tips! Tack 🙂

 6. Emma skriver:

  Har nu testat den här och det var jättegott! Misslyckades lite med utförandet men smaken var det inget fel på.

 7. kryddburken skriver:

  Emma!
  Så himla bra! Huvudsaken det smakar bra så går det att finputsa på det yttre i andra hand! *S*

 8. Marie skriver:

  Är det två stora burkar créme fraiche?

  Låter jättegott!

 9. kryddburken skriver:

  Marie!
  Två små burkar!

 10. Eva Rutström skriver:

  Hej, Jag tänkte tillaga ditt recept på kycklinglasagne med citron.
  Men jag undrar, slänger du bort kycklingbuljongen som du kokat kycklingen i ? Och gör såsen enbart på creme fraiche+citron+kryddor, och i den blandar i kycklingen.
  Din matblogg Kryddburken ger mig många idéer. Den är bra.
  Hälsningar o tack för svar// Eva Rutström

 11. kryddburken skriver:

  Eva!
  Buljongen sparade jag inte i detta fall, men däremot när jag gör nåt större långkok med höns, det blir godare!

 12. Marie skriver:

  Väldigt god, men framförallt annorlunda lasagne. Vart lite i syrligaste laget för mig, så jag tror det blir en halv citron och kanske lite rivet nästa gång. Tack för inspirationen.

 13. Marie skriver:

  skal glömde jag visst att skriva

 14. kryddburken skriver:

  Marie!
  Va roligt att du provade, jag man får laborera sig fram till eget tycke och smak många gånger!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.