Bröd

Pitabröd

 maj07-431.jpg
Enkelt recept på pitabröd!

10 st
Det här behöver :
1/4 pkt jäst
2 ½ dl vatten
½ msk socker
1 msk olja
6 – 7 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Smula jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, häll på jästen och rör ut. Tillsätt alla ingredienser men spara lite mjöl till utbakning. låt degen jäsa övertäckt 1 timme. Ta upp på mjölat bakbord & kavla ut 10 st runa pitabröd ca 1 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen 275 grader ca 5 – 8 min.

11 svar till “Pitabröd

 1. Cecilia skriver:

  Det va ett _riktigt_ bra pitarecept (jag slängde även i nån tsk örtsalt)! Väldigt lättarbetad deg också. Gjorde 4dubbel sats i assistenten så nu har vi ett tag. 🙂

 2. Pingback: Kryddburken
 3. Mia skriver:

  Hurra va det gick bra! Var lite skeptisk till receptet först men gud va bra det gick, och goda blev dom också! Hoppas de känns lika fräscha när de varit frysta!

 4. kryddburken skriver:

  Mia!
  Men så himla bra! Toppen!

 5. Johan skriver:

  10 st kändes som alldeles för många om man inte vill ha små, små pitebröd. Bra recept annars, förutom att jag tycket att salt saknas.

 6. soumaya skriver:

  Hej! vi har plockat krusbär,och vill baka en krusbärpaj, jag hittar ingen bra recept,Har du nån ide´? tack för en så perfekt blogg för alla matälskare,ha det så bra! Mvh soumaya

 7. Västkusten for life skriver:

  Testade o baka dina men mina blev så platta:( Gjorde precis som du skrev i receptet. Blev liksom mer bröd än pitabröd.

 8. Andreas Jonsson skriver:

  Sjukt bra pitabröd!!! Har testat några stycken men dessa slår dem alla. Reser sig perfekt, får en fin bakad yta, perfekt ihåliga med ca 0,5-1 cm kant så all vätska stannar i brödet. Har testat med en blandning ren och älg skav och div.plock i…….mumma! Tusen tack för en bra blogg med härliga recept och inspiration!

 9. kryddburken skriver:

  Andreas!
  Tack så mycket, vad roligt att höra och dessutom med dina utförliga detaljer. Tack!
  Ha en fin dag.
  /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.