Grönsaker & Rotsaker

Thaikyckling med sötsur sås

maj07-420.jpg
En härligt god thaigryta med kyckling och wokgrönsaker tillsammans med en sötsur sås! Servera till potatis, pasta eller ris!

Det här behöver du :
500 gram kyckling (innerlårfilé)
2 stora gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 påse wokgrönsaker
3 dl vatten
1 burk passerade tomater
3 msk ketchup
2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
1 msk koncentrerad apelsinjuice
Salt & Cayennepeppar

GÖR SÅHÄR :
Hacka den gula löken & vitlöksklyftorna fint. Skär kycklingen i mindre bitar & häll allting i en stekpanna, fräs på hög värme tills kycklingen fått färg & löken blivit riktigt mjuk! Att fräsa kycklingen ihop med lök + vitlök ger extra sting!! 🙂 Tillsätt resten av ingredienserna och låt stå och småputtra ca 15-20 min. Smaka av med salt & ev cayennepeppar. Smaklig Måltid!

TIPS!
Är du bara ute efter sötsur sås så använd bara följande ingredienser & vispa ihop kallt!

Det här behöver du :
2 dl vatten
1 burk passerade tomater
3 msk ketchup
2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
1 msk koncentrerad apelsinjuice
Salt & Cayennepeppar

Vispa ihop allting i en bunke & smaka av såsen med lite socker om det skulle behövas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.