Efterrätter

Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Margaretatårta, Herrgårdstårta mm. mm…

glömmingetårta
Kärt barn har många namn!! Den här marängtårtan är en alldels perfekt försmak av sommaren, syrlig av hallon, vårig, marängig! 🙂  God som attans och jag tyckte den kunde få passa in såhär på 1:a maj och allt!

Det här behöver du till botten :
100 gram smör (rumsvarmt)
1 ½ dl strösocker
5 äggulor
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Det här behöver du till marängen  :
5 äggvitor
2 ½ dl strösocker
1 dl flagad mandel

GÖR SÅHÄR :
Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Bred ut uppepå botten-smeten på plåten, strö den flagade mandeln över och grädda ca 40min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt svalna. Skär tårtan mitt itu, bred ena halvan med hallon (300 gram) + vispad grädde (ca 3 dl). Lägg på andra halvan av tårtan och servera!!

marängbotten
Bred ut botten-smeten på bakplåtspapper!

recept_marängtårta
Bred ut marängsmeten ovanpå & strö över flagad mandel! & sen fort in i ugnen!

marängtårta
Marängtäcket med flagad mandel… Himmels god, knaprig, söt & kladdig!!

pinocchiotårta_recept
Lägg på hallon som fyllning, här har jag använt fryst/upptinade hallon men färska/nyplockade är ju helt klart godast!

RUND Pinocchiotårta :
pinocchiotårta

55 svar till “Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Margaretatårta, Herrgårdstårta mm. mm…

  1. Eva-Lena skriver:

    Jag har blandat grädde med creme frech,blir väldigt gott.Bryter av fint med det söta….Blir lite syrlig grädde

  2. Andreas skriver:

    Den härska jag prova baka fast med ett deg skikt till mellan botten och lock som min farmor brukadebrukade göra. Hon använde jordgubbar och banan till våra födelsedagar.

  3. Marie skriver:

    Att blanda lemoncurd i grädden är också gott

  4. Anonym skriver:

    Går det att göra tårtan dagen innan
    Lisa

  5. kryddburken skriver:

    Det går bra. Förvara i rumstemperatur med en tunn kökshandduk över.
    /Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.