Grillat

Potatissallad

potatissallad
En kall hemmagjord potatissallad slår de mesta av de utbudet man hittar i affärerna. Här kan du mixa och välja bland alla de smaker du helst föredrar. En riktigt höjdare för grillkvällen med fisk, kött eller kyckling eller varför inte till kallskuren rostbiff på buffén?!

ca 6-8 pers
Det här behöver du :
ca 2 kilo nypotatis
5 dl gräddfil
2 dl creme fraiché
1 kruka dill
1 purjolök el. 2-3 salladslök
2 små rödlök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kapris
1 msk kapris-spad
Grovmalen svartpeppar
Salt & Cayennepeppar

GÖR SÅHÄR :
Koka nypotatisen i saltat vatten. Ställ undan o låt svalna. Rör ihop resten av ingredienserna i en stor skål. Krydda och smaka av. Skär potatisen i lagom stora bitar och vänd ner försiktigt i krämen. Supergott & väl beprövat!

13 svar till “Potatissallad

 1. Pingback: Kryddburken
 2. Sanna skriver:

  Låter kanongott, har en potatissallad som jag alltid gör men nu ska jag testa denna med:) Kul med lite variation

 3. Luckmann skriver:

  Kapris i potatissallad är en dödssynd! D:

 4. gunsan skriver:

  det heter färskpotatis inte ny potais

 5. gunsan skriver:

  det heter färskpotatis inte ny potatis

 6. gunsan skriver:

  ja det är inte gott med kapris det går att byta ut mor smörgåsgurka

 7. Annicka skriver:

  Det heter nypotatis i södra Sverige Bor själv i Blekinge

 8. Maja skriver:

  Nej ny potatis heter det inte. Däremot heter det nypotatis. *hata särskrivning*.

 9. roffekock skriver:

  Javvist köpt potatissallad är bland det vidrigaste som finns en gegga som inte har med namnet att göra,jag kan i min vildaste fantas inte förstå hur folk kan köpa denna produkt som inte har med verkligheten att göra dessutom är en potatissallad så enkel att göra. Det finns väl inte givna regler för hur en sådan ska ha för innehåll utan det får bli lite av a la Kajsa. Kapris som näms är en förträfflig krydda i en sallad om man nu inte gillar detta så utesluter man den.

  Det är dags att bojkotta landets förfallna potatissallad och meka en själv.

  /rolf

  ps ses vi på skördefesten kryddburk el du kanske flyr landet dessa dagar.

 10. Johan skriver:

  Det heter nypotatis, men många säger färskpotatis. Vilken potatis är inte färsk? Även om den inte kommer direkt från potatisåkern är den fortfarande färsk, annars skulle vi inte äta den. Nypotatis är namnet på den i folkmun kallade ”färskpotatisen”!

 11. maria skriver:

  jag gjorde denna fantastiska sallad som vid första anblick på receptet inte lät mkt för världen men guuuud vad jag hade fel denna är klockren!! Wow supergod blev så nöjd o de blev även mannen min kan jag berätta1 Tack för ett supeergott recept prova alla ni jag lovar ni blir inte besvikna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.