Efterrätter

Smarrig Äppelkaka

mars07_067_1173290173.jpg
Den här äppelkaka är något av de godaste av alla äppelkakor jag ätit. Mjuk, saftig och lite knäckig på ovansidan! Håller sig saftig och fräsch flera dagar i kylen!

Det här behöver du :
3 st äpplen
1½ dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
½ dl vatten
Pärlsocker till garnering

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg & socker pösigt!
Tillsätt smör, vatten och mjölblandningen. häll ner smeten
i en smord ugnsform, gärna med löstagbara kanter.
Skala och klyfta äpplena, ”damma” av dom i socker & kanel
och tryck ner dom i smeten. Grädda i 175 grader på nedersta
gallret i ca 45 min.

mars07_034_1173281626.jpg
Godast blir det om man ”dammar av” äppelklyftorna i
kanel & lite socker innan man har i dom i kakan!

mars07_045_1173281663.jpg
Färdig för gräddning!

mars07_046_1173281681.jpg
& färdiggräddad!

5

18 svar till “Smarrig Äppelkaka

  1. Malin skriver:

    Nu är kakan provlagad och den var kanongod!!! Den kommer göras flera gånger här hemma. Tack för tipset! Återkommer för fler tips.
    Malin m Anna

  2. Jessica skriver:

    Hej!
    Bakade kakan idag och den var försvinnande god !
    Tack för alla recept och inspiration!

    Vänligen, Jessica.

  3. kryddburken skriver:

    Jessica!
    Så lite så! 🙂

  4. Kicki skriver:

    Härligt. Här finns ju alla mina favoriter på samma sida!! Och vilka härliga bilder sen. Jag tänker prova ett antal av dina bakverk framöver eftersom jag blev helt nyinspirerad. Tack så mycket. Jag återkommer med resultat!
    Kram från Kicki i Australien

  5. kryddburken skriver:

    Kicki!
    va roligt! ja, återkom gärna! Lycka till!

  6. belinda skriver:

    den här kakan var verkligen makalöst god. precis som en äppelkaka ska vara!

  7. julia skriver:

    Bakade kakan för några dagar sedan. Gick åt som smör i solsken! Otroligt god och saftig kaka.

  8. Linnéa skriver:

    MUMS!! 😀

  9. Viki skriver:

    Hej!
    Denna försökte jag baka idag men smeten blev deg istället :S
    Ska smör, vatten och mjölblanding vispas eller bara röras i?

  10. Matilda skriver:

    Denna ska testas idag!

  11. F. skriver:

    Nu ligger den i ugnen. Det doftar ljuvligt!

  12. Johanna skriver:

    Gör kakan nu för tredje gången och ska bjuda mina vänner på imorgon!! Verkligen kanongod!
    Kommer göra den många fler ggr! Tack för ett väldigt bra recept!

  13. Rebecca Lenander skriver:

    Hej! Tack för ett grymt recept detta ska prövas på med familjen under veckan! Tänkte bra kolla med dig hur mycket av socker respektive kanel du mixat och sedan ‘dammat’ av äpplena med? Kör man 50/50? Eller hur har du gjort? Jag är lite kinkig med kanel och tycker att lagom är godast 😉

    KRAM!

  14. Anita skriver:

    Jättegod äppelkaka, jag skivade lite smör över så blev den lite knäckig ovanpå.. Mums

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *