Färs

Köttfärsbiffar!

nov06_338_1164280174.jpg
 
Det här behöver du till ca 40 – 50 st:

  • 800gram nötfärs/blandfärs
  • 5dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 2 skivor matbröd
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar

GÖR SÅHÄR :  

Börja med att lägga matbrödet (utan kanter) i en skål med mjölk så det får mjukna.
Riv den gula löken fint och blanda ihop med färsen i en stor bunke, tillsätt äggen
mjölk o brödblandningen, potatismjöl & senapen. Krydda!
Potatismjölet gör att biffar blir spänstiga och inte faller sönder!
Smeten blir ganska lös men är lätt att forma ändå med lite vatten på händerna.
Stek i stekpannan på bägge sidor tills de blivit gyllenbruna, potatismjölet i smeten
gör att biffar ”sväller” lite och formar sig själva!

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.